tiistai 16. helmikuuta 2016

Syövästä kuntoutuminen - 2,5 vuotis update

Writers block! Se on vaivannut, kun ei ole tässä kontekstissa kirjoitettavaa ollut. Luomisen tuska on kuitenkin kova ja sisältöä olisi kiva tuottaa, mutta mitään kuningas ideaa aiheesta ei ole syntynyt. Kaikenmoista mulle on ehdoteltu, mutta mietintämyssy pysyy vieläkin päässä.

Oli miten oli, niin speksit on nyt vähän yli parin vuoden treenaamisen jälkeen 75kg -> 91kg. Kalorit olen ehkä vähän hölmösti rajoittanut sinne 3000 tietämille, joka on mulle aika lailla plus-miinus-nolla. Sen takia kehitys on ollut melko hidasta. Lisään nyt muutaman sataa kaloria per päivä, niin ehkäpä sitä kesään mennessä saa vielä hitusen lihasta tähän hoikkaan ruotoon. Painoa en kuitenkaan rasvaprosentin kustannuksella halua liikaa nostaa, joten sen takia maltillisia muutoksia. 

Kaikenmoiset vammat vähän rajoittaa treenaamista, joten nyt on tullut keskityttyä ihan vaan lihasten jumppailuun. Kyykyt olen pitänyt treeneissä jossakin muodossa mukana, mutta muuten voimailut on jääneet vähemmälle. 

Ai niin se syöpä. Se on pysynyt poissa ja silmä on mennyt huonommaksi. Lasiaispistoksen jälkeen se vielä laseroitiin, joka myöskin toimenpiteenä oli suoraan sanottuna perseestä sekin. Ja kun mikään operaatio ei silmään auttanut, niin nyt sitä vain kontrolloidaan. Hyvin sen kanssa kuitenkin pärjää. 

Perseestä puheen ollen mua yritettiin saada myös paksusuolen tähystykseen. Oli vähän mahan kanssa probleemia, mutta siinä vaiheessa oli sörkkimiskiintiö taas hetkellisesti täynnä, eikä letku perseessä kuulostanut kovinkaan houkuttelevalta, joten kohteliaasti kieltäydyin kunniasta. Mahakin taisi tuosta ehdotuksesta säikähtää, koska on alkanut jo tottelemaan paremmin.


t. Madratios

6 kommenttia:

 1. Kiva kuulla kuulumisia ja varsinkin hyviä sellaisia :)

  VastaaPoista
 2. Oho, eipä oo ennää tikkujalat eikä rimpulat. Kun mittaakin on noin paljon, niiin huh. =D On kiva kuulla, että voit hyvin!!!

  VastaaPoista
 3. Hei Madratios! Luin eilen blogisi läpi melkein yhdeltä istumalta kun etsiskelin tietoa pään ja kaulan alueen sädehoidon haittavaikutuksista. Läheiselläni alkoivat äskettäin kaulan sädehoidot ja kauhulla odotellaan sivuvaikutuksia. Ne ovat todella rankan ja kivuliaan oloisia limakalvovaurioiden vuoksi. Minua ahdistaa kun en voi mitenkään helpottaa läheiseni kipuja ja ainoa laiha lohtu onkin, että kivut kyllä loppuvat hoitojen loppuessa. Kirjoituksesi antoi mahtavasti tietoa siitä, mitä hoidoilta on odotettavissa.

  Kiitos blogistasi ja toivottavasti menee hyvin!

  VastaaPoista
 4. Luin itsekin tätä blogia kun etsin imukudossyövistä tietoa. Hauskaa että olet selvinnyt ja remissiossa.

  Itse olen jokusen vuoden sua vanhempi ja olen sairastanut hodgkinin tautia. Omalta osaltani se on tosin uusinut ja nyt olen palliatiivisessa hoidossa.

  Hyvää jatkoa toivon sulle! Mulla se on aika pitkälti täsä.

  VastaaPoista