perjantai 9. toukokuuta 2014

Pitkästä aikaa TT:ssä

Nyt sitä sitten vain odotellaan, kun joku viisaampi siellä mun sisälmyksiä arvioi. TT-kuvat napsittiin siis juuri ja vertakin taas toissapäivänä imettiin. Siihen vielä vähän tatskahommia kylkeen, niin on sitä ihoa taas vähäsen pistelty.

Kaikeksi onneksi TT-kuva meni proseduureiltaan hyvin. Ovat näköjään luopuneet varjoaineen juottamisesta etukäteen. En tiedä koskeeko se vain syöpäläisiä vai ihan kaikkia. Ei siis enää sitä etukäteen juotavaa pulloa, jota ei kuitenkaan koskaan juotu, koska se ei ikinä postiluukusta halunnut sisään tulla, oli unohdettu lähettää / antaa tjms. Eli siinä mielessä ihan hyvä käytäntö tämä nykyinen pelkkä vesitankkaus juuri ennen kuvausta.

Vesitankkaus tehdään siis siksi, että kuvatessa olisi kusihätä. Lienee jonkinlaista sadistisuutta. Potilaan vastuulla on ajoittaa kusihädän kuntohuippu niin, että varjoaineen aiheuttaman lämpimän helähdyksen jälkeen ei voi kokeilematta olla varma onko housut kuivat vai ei.

Kanyyli ei ensimmäisellä kerralla uponnut ihan perille saakka ja toisellakin kerralla kolme hoitajaa ihmetteli, että menikö se sinne suoneen vai ei. Ihailtavaa tarkkuutta, koska se testattiin jopa neljällä suolaliuos-ruiskullisella, joista kaksi tungettiin sisään niin nopeasti kuin sen nyt vain saa sinne painettua.

Neljännen ruiskun jälkeen uskottiin kaikki, että kyllä se siellä suonessa lienee, kun ei kerran kirvellyt tai pattia nostellut. Onhan se tietysti vieläkin kirkkaana mielessä, että miltä se automaattiannostelu suonen ohi kudokseen tuntuu, vaikka siitäkin tulee syksyllä jo kaksi vuotta aikaa.

Näköjään sitä vanhenee ihan humauksessa. Paska juttu, kun vuodetkaan ei niin armollisia ole olleet. Aika kaukana on se ruuhkatukka komea poika look. Nyt kun vetää hupun päähän, niin saa steissillä poliisit perään ja ilman huppua vartijat.

Mutta ei siis poksahtanut tälläkään kertaa suoni. Perus kuset housuun -fiilis ja kuvaus nopeasti pakettiin.

Tänään sitten vettä naamariin sen verran mitä perse kestää. Pääsee munuaiset vähän helpommalla varjoaineen käsittelystä. Tai mitäpä sitä itseään kusettamaan. En mä kuitenkaan muista juoda sitä normaalia enempää.

Viikon päähän oli laitettu lääkäriaika. Silloin siis tulee tuomiota, jonka arvannee jo etukäteen siitä miten paljon olotilaa kysellään. No ei kai siellä toivottavasti mitään ole, mutta mä kyllä ihan mielellään suosin tuota "soitetaan, jos siellä jotain on" -meininkiä. Ihan vaan jo ajankäytöllisistäkin syistä.


t. Madratios

4 kommenttia:

 1. Vettä juotetaan vartalon ja vatsan TT-tutkimuksiin menijöille paitsi virtsarakon, myös etenkin suolen täyttämiseksi. Supussa olevan ohutsuolen arviointi on erittäin vaikeaa ja vesi toimii hyvin suolen täyttäjänä ja kontrastiaineena. Varjoainejuotosta on luovuttu paitsi mainitsemiesi logististen ongelmien, myös (sinänsä varsin harvinaisten) sivuvaikutusten vuoksi ja tietysti yksinkertaisesti siksi, että vesi toimii aivan hyvin ja on tietenkin halvempaakin.
  Tsemppiä ja voimia!
  t. Röntgenlääkäri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedoista. Tosin sen verran älysin itsekin, että jokin looginen syy siellä taustalla lienee ;) Vieressäni ollut mummo tosin oli selkeästi huolissaan miten pidätyskykynsä mahtaa riittää. Siihen keskusteluun en ottanut osaa.

   Poista
 2. Toivotaan hyviä uutisia sulle :). Niinku kerroin, niin mulla on ollut kokoajan vaan se magneettikuvaus puolen vuoden välein. Mä oon pyytäny lähettämään vaan kirjeen kotiin...mä jotenki kestän paremmin sen, kun saan yksin aukasta se kirjekuoren, ku oottelisin sitä lääkärin soittoa...taidan olla vähän outo :D. Mut tsemppiä sulle ja mä pidän peukkuja, ett kaikki on ok :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se soittoaika siinä mielessä ärsyttävä, että joutuu päivystämään siinä puhelimen ääressä. Usein tulee vielä tuntemattomasta numerosta, niin ei saa takaisinkaan soiteltua. Lappu tai soitto kävis itsellekin, mutta käydään nyt tämän kerran moikkaamassa livenä. Ei mulla ole edes sitä oman hoitajan numeroa. Sen kanssa tuon olisi saanut varmaan sovittua.

   Poista