perjantai 27. kesäkuuta 2014

Vuosipäivä

Tajusin tuossa juuri, että huomenna tulee täyteen vuosi hoitojen loppumisesta. Silloin oltiin siis vielä eri meiningeissä, kun päähän tungettiin viimeisiä säteitä.

Etukäteen sitä hetkeä varten oli tullut suunniteltua kaikkea juhlallista ja mahtipontista, mutta syöpäläisten parantamisessa yllätykset on enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Kondis oli 10kk:n jäljiltä aika pahasti riutunut, eikä kauhean juhalliselta tuntunut. Makuaisti oli kohtuullisen tutkalla ja aivot sumeat. Taisipa olla vielä opiaattien jälkihöyryt päällä, joten alkoholikin oli pannassa. Juhlinta rajoittui siis ontumiseen autolle ja kotiin ottamaan lepoa.

Mutta menneitä on aina kiva muistella, joten tässäpä yksi 36:sta sädehoitosetistä. Tuota maskia ei ole yhtään ikävä. Olin monesti ihan varma, että tukehdun sen alla omaan vereen, kun nokka vuosi verta lähes joka setissä ja tuon alla saa hengitettyä vain yhden sieraimen kautta. Semisti ahdistava.

Lisäksi silmät piti pitää auki ja tuijottaa niin ylös kuin pystyy. Sädekenttä osui about silmän puoliväliin ja sillä yritettiin vähentää silmävaurioita. Ja silti mahdollinen sivuvaikutus on harmaakaihi. Vielä ainakin on näkökyky tallella.

No mutta musat oli sentään kohdillaan.
Sairaalassa tässä kuitenkin kohtuu usein vielä joutuu juoksemaan, kun tätä hienoutta kontrolloidaan pääsääntöisesti kahden kuukauden välein. Pari kertaa on epäilty uusintaakin, kun erä maksa-arvo huitelee jossain ihan väärissä lukemissa ja lisäksi alkuperäisen kasvaimen paikalle kasvoi pieni patti. Patti ilmeisesti kuitenkin oli sädehoidon aiheuttamaa arpikudosta ja maksa-arvo nyt on vieläkin vähän mysteeri. Kokovartalomiehen kuvauksissa ei kuitenkaan mitään näkynyt, joten homma ok.

Perjantaina 13.6 otettiin oli viimeisimmät kontrollit ja kun ei soittoa tullut, niin ne on joko unohtaneet tai sitten kaikki ok. Veikkaisin jälkimmäistä.

Täällä sitä siis vielä köpötellään ja jos vielä vuoden veri kiertää, niin silloin voi tilastollisesti alkaa jo hengittämään. Eihän se nyt ihan hirveästi haittais.

3 kommenttia:

 1. Hei Madratios! Kiva, kun löysin blogisi. Minä sairastan lymfoomaa ja saan tällä viikolla seitsemästä sytostaattikierroksestani toiseksi viimeisen. Minä kirjoittelen myös blogia kokemuksistani. Olen mietiskellyt, mitä teen sille, kun hoidot ovat ohi ja olen parantunut (toivottavasti). Tästä sinun blogistasi saanen aineksia pohtimiseen. Jos haluat vilkaista blogiani, löydät sen täältä: http://sairaanrakaselama.blogspot.fi/ Voimia uusiutumisuhan alla elämiseen! T. Heikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moro Heikki! Kiitos kommentista. Suosittelen, että tähtäät sellaiseen tilanteeseen, jossa et hoitojen jälkeen murehdi koko asiaa. Tsemppiä loppusuoralle. Käyn vilkuilemassa kirjoituksia.

   Poista
 2. Hyvä että sarkooma jatkaa remissiotaan. *thumbs up*

  Varsin käheä musiikki soi tuon videon taustalla! Eilisellä BLS:n keikalla In This Riverin aikana Zakk Wylde muuten läväytti kajareihin Dimebagin kuvat ja porukka ulvoi ja heilutteli sytkäreitä ilmassa.

  Hyvää kesää teille ja jatkakoon syöpä remissiotaan. :)

  VastaaPoista