keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Puhdasta kuvaa

Jälleen on yksi etappi takana tässä kontrollien loputtomassa suossa. Magneettikuvien tulokset olivat siis puhdasta kauraa, kun lääkäri tänään pirautteli. Ei haittaa, eikä onneksi sen kummemmin jännittänytkään. Parin viikon päästä jatkuu taas, kun kuvaillaan jälleen vähän keuhkoja.

Nyt siellä ainakin tuntuu, keuhkoissa, kun kävin äsken rykäisemässä treenin. Syke varmaan huiteli taas siellä 160-180 luokissa. Siltikin mä alan uskomaan, että jouluksi pääsen jopa parempaan kuntoon kuin ennen hoitoja. Tahti alkaa muodostua niin, että treenejä tulee neljästi viikkoon. Tuohon päälle kun saisi pakotettua itsensä vielä pari kertaa viikossa lenkille. Ihan vielä ei motivaatio siihen ole rittänyt, mutta ei tuo neljä treeniä viikossa ihan huono ole sekään.

Vähemmän on tullut nyt kiukuteltuakin, kun sain ehkä itsenikin tajuamaan, että mä en enää ole nuori ja vahva. Mä olen semi-nuori ja heikko. Piste. Toivottavasti kohta en enää niin heikkokaan. Uusi puku ainakin ahdistaa jo reisistä aika pahasti. Perjantaina joutuu hulluilta päiviltä hakemaan taas uuden. Kallis elämänvaihe, kun vanhat uniformut on vieläkin vyötäröltä liian isot.

Hammaslääkärissäkin kävin ja sielläkään ei mitään ylläreitä ollut. Limakalvot näytti terveeltä, vaikkakin kohtuu kuivilta, mutta se nyt olikin tiedossa. Mua on jonkin verran vihlonut parista kohtaa, mutta sille ei löytynyt mitään selittävää tekijää. Röntgenitkin niistä otettiin, eikä kuvissa näkynyt reikiä. Liekö sitten noista sädehoidoista johtuvaa se vihlominen.

Kovin varoitteli pitämään tiukasti huolta hampaista ja vähintään kaksi kertaa sähköhammasharjalla pitää leegot vedellä + kerran päivässä putsata välit langalla. Se tosiaan on niin, että juurihoitoja tai hampaan poistoja pitää viimeiseen asti välttää. Ne ei kuulemma yksinkertaisesti tuosta sädehoidosta johtuen meinaa parantua ja jos sellaiseen joutuu, niin se tehdään sitten erikoislekureiden toimesta. Hyvä palopuhe!

Arvioisin, että hoitojen jälkeen olen kumulatiivisesti noin 1,5 kertaa päivässä harjannut ja langalla vedellyt n. 2 kertaa viikossa. Nyt ei parane enää laiskotella.


T. Madratios


4 kommenttia:

 1. Hienoja uutisia - varsinkin se, että oot saanut päänupinkin ajantasalle. Sehän on jo puoli ruokaa se.

  Mua hammaslääkäri joskus about 10 vuotta sitten uhkaili juurihoidolla jos en ala käyttää hammaslankaa. Aloin. Sen jälkeen oon langoittanut joka ikinen ilta enkä enää voi käydä nukkumaan ilman.

  Voitko käyttää ihan mitä vaan hammastahnaa? Siis kun niitähän on vihloville hampaille erikseen olemassa ja kyl ne taitaa ihan oikeasti toimiakin ainakin näin parin asiantuntijan suusta kuultuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me lyhyesti keskusteltiin hammastahnoista ja vihlomista estävää suositteli kokeilemaan. Pitää yrittää muistaa napata kaupasta mukaan. Ilmeisesti ne tosiaan toimii, toisin kuin yskänlääkkeet.

   Poista
 2. Kiva kuulla hyviä uutisia :). Tosta vihlovista hampaista, niin mulla oli viime syksynä sellasta, ett ensin alkoi takahammasta vihloa, luulin, ett siel on reikä. Kävin hammaslääkärissä ja ottivat röntgenkuvan ja sanoi, ettei siel mitään ole...no, sitten alkoi jossain vaiheessa vihloa ihan jokaikistä hammasta ja sitä kesti kuukauden tai kaksi, en muista enää niin tarkkaa, Käytin vihloville hampaille tarkotettua hammastahnaa ja purskuttelin suuvettä, joka oli vihloville hampaille...ei auttanut...ja sit yks kaks vihlominen loppu, eikä sitä oo enää ollut??? Jotenkin oon yhdistänyt nää kaikki omituiset oireet sytostaattihoidoista johtuvaksi. Jotain paikkaakin kolottaa ja sit se vaan yks kaks loppuu :D. Sä oot mun mielestä jo rautasessa kunnossa, kun jaksat noin jo treenata tollasen rääkin jälkeen :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavia uutisia! Iloitaan kanssasi...

  VastaaPoista