perjantai 14. joulukuuta 2012

Antibiootit vol. 2

Leukosyytit 0.3, neutrofiilit 0.05 ja CRP 13. Siinäpä syöpäpotilaan kauhukolmikko ja noilla arvoilla se tarkoitti suoneen tiputeltavia antibiootteja. Infektiohoitoa. Tällä kertaa oma osastoni oli täynnä, joten minut sijoitettiin kerrosta ylemmäksi. Pääsin myös ensimmäistä kertaa elämässäni rullatuolikyytiin, kun minut työnneltiin tunneleita pitkin "kotiin" syöpäklinikalle.

Vaikka taaskaan en tälle mitään mahda, niin en voi sanoa, etteikö tämä melko paljon ärsyttäisi. Joudun olemaan täällä vähintään viikonlopun ja siihen päälle vielä mietitään, joudutaanko seuraavaa hoitoani siirtämään. Onneksi tällä osastolla ei sentään haise yhtä pahalle, kuin omalla osastollani.

Mielenkiintoista huomata myös eri kerroksissa olevien osastojen erilainen meinkinki. Toimintamalleissa on selkeästi eroja ja ne huomaa näin tottuneena potilaana helposti. Nyansseja, mutta mielenkiintoisia havainnoida. Henkilökunnan profiilikin tuntuu olevan melko erilainen. Ehkä palaan näihin tarkemmin, jos jotain erityisen mielenkiintoista ilmenee. Ainakin minulle tarjottiin yöllä saapuessani syötävää, joka oli tietysti minun näkökulmastani kivaa.

Seuraavat antibiootit tiputellaan klo. 22, joten tässä on letkuvapaata elämistä siihen saakka luvassa. Kerkesin yöllä nälissäni jo haaveilemaan pizzasta, mutta sitten kipeä kieleni palautti maan pinnalle. Lounas kun jäi kokonaan syömättä. Aamupuuron sentään jotenkin sain vedeltyä.

Toivottavasti edes tuo kieli parantuisi nopeasti, koska infektiohoito ei ole infektiohoito, jos ei tilaa pizzaa osastolle!


t. Madratios


4 kommenttia:

 1. No voihan pöh, tällaiset kuulumiset. Oletko kysynyt henkilökunnalta apua kieliongelmaan? Ei siinä hiivaa olisi?

  Toivon, että pizza järjestyy ja maistuu.

  VastaaPoista
 2. Tsemppaukset täältäkin ja ota tosiaan selville kaikki avut mitä voit saada esim. kieli ongelmaan koska jos ei pitsa tai hesen kana - ateria auta niin on kumma :D
  Halaus!

  VastaaPoista
 3. joo tuo sun crp ei oo mikään paha.. mulla on joka kerta noussu se yli 150... :( mutta tsemppii sinne!!

  VastaaPoista
 4. Kyllä se lääkäri sitä kieltä katseli. Ei maininnut, että olis mitään apuja. En ole ainakaan kuullut, että noihin limakalvovaurioihin mitään tehokasta lääkettä olis edes olemassa.

  CRP ei oo paha, kuten ei viimeksikään. Tänään oli leukosyytitkin ponkassu ylös 1,7:n nurkille, mutta eivät vielä suostuneet pois laskemaan.

  VastaaPoista