tiistai 5. maaliskuuta 2013

Neljä jäljellä

Se olisi "enää" neljä sytostaattihoitoa jäljellä. Heittomerkeissä siksi, että kuitenkin se tuonne toukokuun loppupuolelle menee näiden sytohommien kanssa. Tokihan se on vähemmän, kuin yhdeksän, mutta ainakin taas tämänkertaisen setityksen jälkeen tuntuu hurjalta, että vielä joutuu neljä käymään läpi. On se sen verran iloista hommaa tuo solujen tuhoaminen :)

Täysillä annostuksilla kuitekin jatketaan ja kun kuvaustulokset olivat noin hyvät, niin seuraavat kuvat todennäköisesti otetaan vasta ennen sädehoitojaksoa. 

Muutenkin käytiin lääkärin kanssa läpi tätä loppukuviota ja kaikkineen se on todellakin vasta heinäkuun loppu, kun mun ei toivottavasti tarvitse enää jatkuvasti syöpäklinikalla ravata. Viimeinen sytostaattihoito on sunniteltu alkavaksi 23.5 ja sen jälkeen on kolmen viikon toipuminen ennen sädehoitoa ja säteitä sitten se 20 päivää. Olisko ollut annostus 40 Gy? Kysyin, että onko se paljon vai vähän, johon vastauksena muistan naureskelun, mutta en muuta. Olin jo vähän tokkurassa.

Pitkälle se siis menee. Olin jotenkin asennoitunut, että kesäkuun loppuun mennessä olisi nuo sädehommatkin hoidettu, mutta se tuo kolmen viikon breikki pidentää sen verran. Eli patti kun kasvoi elokuun alussa ja jos säteet loppuu heinäkuun lopussa, niin sehän on aika tasan vuosi syöpähommia. Sick. Ei kannata sarkoomaa kaverikseen hommata...

Kai se tässä vaiheessa on vaan vedettävä uutta pykälää silmään, alettava pukemaan rambohuivia päähän ja lausuttava jotain legendaarista. Loppuviikosta luvassa mm. Kallonkutistusta.


t. Madratios

3 kommenttia:

 1. Ymmärrän hyvin väsymisen hoitoihin. Yritä kuitenkin roikkua kiinni ajatuksessa, että vain 4 jäljellä ja enemmän takana kuin edessä. Tiedän, että helpommin sanottu kuin tehty, mutta pieniin hyviin asioihin kannattaa takertua.

  Tuosta sädehoidosta: Se on "lasten leikkiä" verrattuna sytoihin! Minulle annettiin aikoinaan Hodgkiniin 30 Gy:tä 2 Gy:n kertafraktioin eli 15 kertaa ravasin. Sinä saat vähän enemmän.

  Jokapäiväinen käynti koneessa olikin rasittavinta. Jonkin verran säteistä voi tulla sivuvaikutuksia, mutta se on pientä verrattuna sytojen aiheuttamiin. Toisaalta paikka, mihin säteitä saa, vaikuttaa myös tuntemuksiin. Minulla kaulan ja rinnan alueelle osuessaan aiheutti kurkku- ja ruokatorvikipuilua, mutta niiden kanssa pärjäilin tosi hyvin. Monet kertovat, että sädehoidon aikana olo tuntui lähes terveeltä! Niin oli minullakin.

  Tsemppiä ja voimia päiviisi ja toivottavasti loppuviikon sessio on antoisa!

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti tietenkin. Se vain tuntuu paljolta, kun sitä miettii siellä letkuissa maatessa huonon olon saattelemana. Kohta se seuraavakin kerta sieltä tulee ja nuo neljä nyt puskee vaikka väkisin läpi. Jospa siellä ei enää kivana yllärinä neljäpäiväistä sytoa edes olisi ;)

  Varmasti tuo sädehoitokin on juuri noin. Se tuskin raskasta on, vaikka tokikin sitoo joka päivä sen hetken ajaksi "toimistolle". 20 kertaa oli tämän hetken suunnitelmissa säteitä antaa, joten sama kerta-annos taitaa olla. Yhden samaan kohtaan säteitä saaneen kanssa jutustelinkin ja sain suunnilleen tietää mitä mahdollisia sivuvaikutuksia siinä on.

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä sinulle! Kunnioitan asennetta ja vahvuuttasi, millä olet tähän mennessä vetänyt systeemit läpi.

  VastaaPoista