perjantai 30. marraskuuta 2012

Hammaspäivystykseen

Ensi viikon hoitoni alkaakin 4.12, joten maanantai on aikaa hoitaa hammasasia kuntoon. Osastolta neuvottiin soittamaan normaalisti päivystykseen ja kertomaan, että hampaaseen saa tehdä pikapaikan hoitojen tässä vaiheessa. Minun siis tuli tuoda myös julki se, että saan sytostaattihoitoja. En tiedä miksi vain pikapaikan, enkä tajunnut sitä kyselläkään.

Miksi en tänään sitten päivystykseen päässyt, niin ehkä valehtelmalla kovasta kivusta olisikin päässyt, mutta kun ei se kovasti kipuile, niin en ole jonon kärkipäässä. Hammashoito on pk-seudulla pahasti tukkeessa ja menen maanantaina klo. 8 jonottelemaan päivystykseen. Kai sinne jokin nimellä varustettu paikka järjestyi, mutta odottelua lienee jonkin verran luvassa.

12.12 olisi järjestynyt ihan varattu "kiire" aikakin, mutta enhän minä voi tuollaista mennä ottamaan. Solut lienee tuossa vaiheessa niin matalalla, että tuskin ilman antibioottitiputusta mitään saisi tehdä, jos edes sen kanssa. Ajanvaraaja kuulosti myös juuri siltä, että ei tajunnut näistä sytohommeleista yhtään mitään. Selitin nimittäin kolmesti, miksi en tuota aikaa voi ottaa vastaan.

Katsotaan, miten maanantaina hammaslääkärissä menee. Odotusarvo on, että pienoista ihmettelyä lienee luvassa. En nimittäin usko, että em. Syystä ajanvaraustietoihin mitään mainintaa sytostaattihoidoista tuli, mutta sehän selviää maanantaina.

Pakko vielä kertoa tähän loppuun tarina astianpesukoneesta, jonka vuokranantaja tähän uuteen kämppään hommasi. Se kun luvattiin asentaa kuukausi sitten, mutta luonnollisesti nökötti asentamatta paikallaan, kun ensimmäisten kamojen kanssa sisään tultiin.

Selvittelin asiaa ja sain tietää, että huoltomies oli sen tänne tuonut, mutta toimenkuvaansa ei asennus kuulu. Ei varmaan kuulunut toimenkuvaan tilata asennustakaan, joten oli sitten jättänyt niille sijoilleen. Soittelun jälkeen pesukonetta tuli asentamaan firmasta x kaksi miestä, joista toinen sujuvasti katseli, kun toinen koneen asensi. Luulin, että homma on kunnossa, mutta eihän se niin helposti. Putkimies kuulemma tarvittiin vielä. Parin tunnin päästä ovesta lampsikin sisään firman y putkimies, joka lopulta sai koneen toimintakuntoon.

Astianpesukoneen asennus työllisti siis yhteensä neljä miestä kolmesta eri firmasta. Aikamoista.t. Madratios
4 kommenttia:

 1. Muutto ja hammaslääkäri. Kaikki suosikki puuhastelujani ;) Hatunnosto jaksamisestasi. Mukavaa, kun jaksat positiiviseen ja humoristiseen sävyyn kirjoittaa.

  Olen blogisi toki lukenut alusta pitäen hartaudella ja en vaan voi lakata ihmettelemästä miten tuo patti kasvoi ja lähti. Ei asiasta tietämätön ihminen saattaisi edes kuvitella syövän puuhastelevan tuollaisia...

  Omalla tavallaan meidän perheen sarkooma oli salakavala. Harmittoman oloinen pieni patti vuosia. Ja yksi kaunis päivä vaan alkoi kasvamaan. Eihän sitä osannut ottaa vakavasti ennen kuin oli turhan myöhäistä. Eli puolisollani sarkooma on jo vallannut keuhkoja. Ei tiedetä kuinka pahasti. Mutta pian selviää tarkempi hoitosuunnitelma.

  Mukavaa viikonloppua Sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ole ainoa, ketä sitä on ihmetellyt :) Onhan siinä saattanut jokin pieni kasvain jo pidempään ollakin, jota en vain ollut huomannut, mutta huikea prosentuaalinen kasvu siinä parissa tunnissa tapahtui. Hoitojen suhteen isot odotukset nopealle reagoinnille oli, koska kuulemma sen tyyppinen kasvain usein reagoi hoitoihin varsin hyvin.

   Onni onnettomuudessa tietysti oli kasvaimen sijainti, joka pisti kyllä silmään sen verran pahasti, että ei tullut mielenkään jäädä odottelemaan, vaikka itsekään en millään muotoa asiasta osannut huolestua.

   Ikävä kuulla, että on päässyt keuhkoihin leviämään. Omakin kasvaintyyppini on erittäin herkkä leviämään, mutta ilmeisesti sen verran ajoissa löytyi, että siltä itse vältyin. Muistan kyllä fiilikset, kun kuvaustuoksia vielä odottelin.

   Toivotaan, että hoidot lähtee teilläkin rivakasti käyntiin ja tehoaa hyvin. Päivitä ihmeessä tilannetta, kunhan tiedät enemmän.

   Poista
 2. Omien hoitojeni aikana minulle sattui samanlainen hammaskatastrofi. Sain myös osastolta ajankohdan, jolloin hampaan voi hoitaa ja meidän pikkukaupungin terveyskeskus otti se todella vakavasti: Sain hoidon heti (kunnon paikka, ei väliaikainen) eikä tarvinnut selitellä. Riitti, kun kerroin olevani lymfoomapotilas.

  Myöhemmin ennen sädehoitoa koko kalusto piti tarkistaa ja tarkistusaikakin tuli nopeasti. Kuvattiin koko hammasrivistö. Sädetyksen alkaessa kaikki oli sitten kunnossa. Minulla on siis hyvät kokemukset, vaikka muuten hammashoitomme on ihan yhtä tukossa kuin varmaan lähes puolella Suomella.

  Sekä sinulle että AH:n perheelle kaikkea hyvää päiväänne & voimia!

  VastaaPoista
 3. Moi!

  Siitä hammashoidosta:on todella olemassa suoja hammashoidon ajaksi. se on antibioottiprofylaksia, anneaan esim. sydänsairaille ja muillekin riskiryhmille. Syöpähoidoista en tiedä, mutta hammaslääkäri toki tietää näistä suojahoidoista.
  Toivottavasti olet jo saanut apua.

  Olehan kiltisti, tontut kurkkii ikkunoista!

  Terv. Tellu

  VastaaPoista