sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Ylimääräiset verikokeet

Minulla on toinen koti. Se on osasto x, jossa taas tänään kävin ylimääräisissä verikokeissa. Lämpö nousi illan aikana vielä lukemiin 37,6, joten osastollehan sitä oli soiteltava ja kyseltävä mitä mieltä siellä ollaan. Pyydettiin tulemaan tänään verikokeisiin ja jos lämpö nousisi 38:aan asteeseen, niin siinä tapauksessa suoraan päivystykseen. Ei onneksi noussut.

Tulokset olivat kuitenkin hyvät ja leukosyytit olivat nousseet yli kolmeen. Tulehdusarvo (CRP) oli 13, joten jokin pieni juttu näköjään päällä on, mutta kun leukosyytit olivat normaalit, niin kroppa taistelee sitä vastaan. Hemoglobiinikin oli 117, joka on syöpäpotilaalle hyvä arvo, vaikka hieman alarajan alapuolella taitaa ollakin.

Ei siis tarvinnut jäädä osastolle ja tilanne taitaa tällä erää olla ohi. Helpotuksen huokaus.


6 kommenttia:

 1. No huhhuh. Toivottavasti tämän kerran pahimmat on tuossa. En keksi muutakaan, joten toivotan naiivisti tsemppiä.

  VastaaPoista
 2. Hyvinhän tämä menee, kun ei tarvinnut päivystykseen toista kertaa tällä viikolla juosta :) Pitänee jutustella lääkärin kanssa, että onko tuolle leukosyyttien romahtamiselle piikkien jälkeen jotain tehtävissä, ettei tästä nyt ihan tapa tulisi...

  VastaaPoista
 3. Käsittääkseni sytostaatti romahduttaa leukosyytit. Kasvutekijän piikittäminen ei ihan heti auta, vaan menee muutama päivä, ennen kuin solut alkavat muodostua (kasvaa?). Piikitystä ei voi varmaan aloittaa ennemmin kuin sytojen tiputus on päättynyt ja tietty aika hoidoista kulunut, luulisin. (Tämä on mututietoa, en todellakaan ole hoitoalan ihmisiä!)

  Itselläni arvot nostettiin kasvutekijällä matalasoluvaiheessa todella korkealle, mutta nopeasti ne aina laskivat sytostaattien aikana. Aikamoista taiteilua koko juttu sytojen ja kasvutekijän kanssa!

  Toivottavasti olet jo paremmassa kunnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen minäkin ymmärtänyt. Itselläni leukosyytit tuntuvat laskevan heti piikittämisen jälkeen ja ovat alhaalla muutamia päiviä. Ainakin tällä kerralla. Ajattelinkin siis, että pitäisikö se piikittäminen aloittaa pari päivää myöhemmin. Mitäänhän minäkään en mistään tiedä, mutta ajattelin kysäistä lääkäriltä kuitenkin.

   Hyvissä tässä ollaan jo :)

   Poista
 4. En voi muuta kuin olla sydämeni pohjasta kiitollinen, että jaat kokemuksiasi!
  Puolisollani on myös juuri diagnosoitu erittäin harvinainen sarkooma, josta on liki mahdotonta löytää tietoa.
  Blogisi ansiosta kykenemme varautumaan siihen, mitä mahdollisesti on tulossa kunhan hoidot polkaistaan käyntiin.

  Voimia Sinulle!

  Yst.terv. AH

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ikävä kuulla, että tilanne on tuo. Olen tosiaan pyrkinyt dokumentoimaan päiväkirjamäisesti omia kokemuksia aina siitä saakka, kun diagnoosin sain. Toivottavasti se auttaa edes vähän ja yksi oma toive tietysti olikin, oman pääkopan kunnossa pitämisen lisäksi, että mahdolliset kohtalotoverit blogin löytäisivät.

   Eihän se helppoa ole kuulla syöpää sairastavansa, ei potilaan eikä puolison, joten kovasti tsemppiä! Ja aina kun suinkin vain pystyy, niin huumoria kehiin. Vaikka mustaa sellaista, jos ei muuta :) Se auttaa jaksamaan.

   Poista