torstai 8. marraskuuta 2012

Leikkaus peruttu

Soitin eilen osastolle ja kyselin, että milloinkahan saisin tietää mitä kuvista on selvinnyt ja mitä tuleman pitää. Jätin lääkärille soittopyynnön ja  odottelinkin soittoa tulevaksi sarkoomaryhmän kokouksen jälkeen, jonka tiesin olevan tänään.

Äsken juuri sen soiton sainkin ja uutiset olivat tähän hetkeen parhaat mahdolliset. Kuvista oli nähtävissä, että kolmen ensimmäisen hoidon hoitovaste on ollut niin hyvä, että poskipäässä ei näy enää kasvaimeen viittaavaa muodostelmaa. Näin ollen hoitoryhmän kokouksessa oli päätetty, että kirurgin on turha mennä poskipäätä kaivelemaan, koska siellä ei ole mitään leikattavaa! Olihan se melkoinen pommi, kun viimeksi lääkärin tavatessani sain kuulla, että näin hyvä hoitovaste on erittäin epätodennäköinen, kuten myös leikkauksen välttäminen.

Myöskin ensimmäisissä kuvissa vasemmassa keuhkossa näkynyt epämääräinen klunssi oli voitu näistä kuvista vahvistaa arveksi, joka todennäköisesti on aiheutunut urheiluvammasta. Olen murtanut kylkiluuni useampaankin kertaan, joten selitys on sinänsä looginen. Myöskään uusia epämääräisiä muutoksia ei ollut havaittavissa, joten etäpesäkkeet ovat tajunneet pysyä poissa.

Kokouksessa oli muutenkin suunniteltu hoitojani hieman lisää ja minulla on vielä vaatimattomat kymmenen hoitokertaa jäljellä. Jos siis kroppa vaan suinkin kestää. Lisäksi oli päätetty, että saan vielä sytostaattihoitojen jälkeen poskipäähäni sädehoitoa. Se tulee siis vasta aivan lopuksi.

Toivottavasti suunnitelma on ja pysyy, koska leikkaus ei todellakaan houkuttele. Nyt tietysti jännitetään, että kestääkö kroppani noin rankat sytostaatit, koska aina tuollaisen määrän antaminen ei onnistu. Ei sillä, että niitä varsinaisesti haluaisin, mutta annosmäärillä lienee kuitenkin vaikutusta mm. Uusimistodennäköisyyteen. Ja toki myös hoitovasteen säilyminen yhtä hyvänä on tärkeää, että matkan varrella ei tulisi tälle taudille niin tyypillisiä yllätyksiä.

Kuitenkin juuri  tähän hetkeen nämä uutiset toivat kaivattua motivaatiota makoilla seuraava pitkä hoito läpi :)


9 kommenttia:

 1. Voi miten kivat uutiset! Hieno juttu. :)

  VastaaPoista
 2. Helkutin hieno juttu :)) Todella hieno juttu :)
  Nyt vaan ankara tsemitys päälle niin hyvää tulee :)

  <3<3<3

  VastaaPoista
 3. Todella hieno homma!! Tulin just Lappeenrannasta ja kyl tuli hyvä mieli, ku luki tän jutun...hyvältä näyttää :)))) t: Sari

  VastaaPoista
 4. Voi hitsi miten hienoja uutisia!!!
  T.Tellu

  VastaaPoista
 5. Onneksi olkoon hyvien uutisten johdosta. Minunkin lymfoomani kohdalla sanottiin kolmen hoitokerran jälkeen, että "erittäin hyvä hoitovaste", mutta kahdeksan kertaa hoitoja kuitenkin annettiin. Ja lopputulos oli hyvä - täydellinen hoitovaste ja tauti poissa edelleen.
  Näin se kai usein on, että jos hoito alkaa heti tehota hyvin, niin mahdollisuudet parenemiseen on selkeästi paremmat kuin jos alku olisi hidas.
  Sinä olet nuori ja muuten terve ihminen, kyllä sinä hoidot hyvin kestät, usko pois. Leena

  VastaaPoista
 6. Jeeeee! Eipä parempia uutisia olisi voinut toivoa! Ihana juttu, kun leikkausta ei tarvitse tehdä.

  Hoidot ovat raskaita, mutta tieto siitä, että ne tehoavat antaa voimaa kestää monenlaista.

  Nyt on kyllä juhlan paikka! Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Löysin blogisi ihan sattumalta googlatessani. On arvokasta että jaksat pitää blogia ja jakaa kokemaasi. Toivon sinulle voimia ja tsemppiä sairauden voittamiseksi.

  CH

  VastaaPoista
 8. Olipa mukava lukea hyviä uutisia. Muutenkin kirjoituksiasi on ollut mielenkiintoista seurata, vaikka aihe on toki vakava. Kovasti tsemppiä sinne!

  Matti

  VastaaPoista