torstai 13. joulukuuta 2012

Horkkaa

Tässä on jo useamman päivän vaivannut jäätävä horkka, joka on siis täysin identtinen olotila kuumeen nousuun liittyvän palelun kanssa. Paitsi kuume ei vain ole noussut, eli oireista läsnä on vain jatkuva paleleminen. Eikä siihen auta mikään. Kai se on tämäkin jokin uusi sivari. Äsken tosin, kun mittasin lämmön, niin oli se sentään jo 37,1. Tämä oire on kuitenkin vaivannut jo useamman päivän, mutta lämmöt on pysyneet normaaleissa.

Perhanan suuongelmat iskivät tänään päälle. Ei onneksi - ainakaan vielä - järin pahoina, mutta kieli kuitenkin kipeytyi sen verran, että syöminen on tuskaa. Ruokahalu loppui siihen paikkaan, vaikka melko vähäistä se tällä toipumisjaksolla muutenkin on ollut. Samanlaisia himoja eri ruokiin ei ole ollut, kuten aikaisemmin.

Suunniteltiin myös jouluaattoa ja päätettiin olla ihan himassa, sisäfilettä syöden. Ei siis mitään perinnejuttuja. Hoidetaan sukulointeja sitten niinä jälkipäivinä. Vanhemmatkin ovat näillä näkymin tulossa joulun jälkeen ja silloin olenkin sairaalassa.

Nyt, kun tuo perhanan lämpö kipusi yli 37:n, niin sehän tietää taas tiuhempaa seurailua. Toivottavasti ei nouse korkeammalle. Huomenna on kuitenkin labrat, joten CRP lienee korkealla kuitenkin.


t. Madratios


3 kommenttia:

 1. Kannattaa olla tuon horkan kanssa tarkkana, kovassa neutropeniassa infektio ei välttämättä nosta kuumetta ollenkaan, mutta olo on tietysti samanlainen kuin kuumeisella. Hyvä että verikokeita otetaan huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soittelin viestisi jälkeen osastolle ja se on vähän siinä ja tässä, lähteäkö nyt päivystykseen vai odottaa aamun labroja. Lämpökin on nyt illalla sahannut taas 37,2:n ja 37,6:n väliä. En tuosta horkasta tiennyt, kun kukaan ei asiasta ollut infektioista puhuttaessa maininnut. Pelkästään 38:n kuumerajasta on koko ajan puhuttu.

   Poista
  2. Täytyy myöntää että itsekin kun potilaita ohjaan, niin en välttämättä asiasta muista mainita. Sen aikana yleisoireet ovat kuitenkin niin vahvat, että jo niiden perusteella hakeudutaan päivystykseen kun olo alkaa olla jo niin huono. Se mun mielestä kuuluu kuitenkin potilasohjaukseen sanoa, että jos olo on erityisen huono (kuumetta tai ei), niin päivystyksen kautta :)

   Poista