torstai 17. tammikuuta 2013

Lisää mömmöjä

Veriarvot paljastivat miehen olevan rautaisessa kunnossa, joten täällä sitä letkuissa taas hengaillaan. Hyvin ei kylläkään startannut, kun vasta kolmannella pistokerralla hoitaja osui porttiin. Tai varmaan porttiin osuivat kaikki pistot, mutta eivät oikeaan kohtaan. Muuten se nyt ei haittaa, mutta kun tuo porttiin pistäminen jostakin syystä koskee esimerkiksi kanyylin laittoa huomattavasti enemmän, niin mielellään se osuma ensimmäisellä, kiitos. No sattuuhan noita, mutta ei siihen nyt oikeasti pitäisi olla vaikea osua, kun ensikertalaisetkin ovat aina ensimmäisellä klaaranneet. Murr.

Mielikuvituksetonta touhua tämä syöpähoito, kun hoidot on alkaneet kiertää kehää. Nyt saan neljännen hoidon uudelleen, joka tarkoittaa 24h sytostaatteja sunnuntaille asti ja siihen päälle vähän loppunesteitä. Maaginen 13,5 litraa tulee siis jälleen. Faaak! Olo oli viimeksi juurikin niin nesteytynyt, miltä 13,5 litraa suoneen kuulostaa. Eli aikaisintaan sunnuntaina pois ja todennäköisesti erikois rapeana.

Heti osastolle tullessa laitoin merkille, että tyypillinen haju loisti poissaolollaan. Vessassa sitten törmäsinkin hygieniahoitajaan, joka oli tämän päivää tekemässä osastolla auditointia tai jotain vastaavaa. Kysyin, että ilmoittiko tulostaan etukäteen, johon hän vastasi ilmoittaneensa kyllä. Sanoin, että ilmankos ei haise niin pahalle kuin normaalisti, johon tämä hygienisti nauraen vastasi, että ei varmaan olisi kannattanut etukäteen ilmoitella. Niinpä.

Lääkärille kertoilin kaikki sivarit ja sainpas nyt sen vahvemman kipulääkerespan rintalastan mahdollisiin kiputiloihin, jota päivystävä lääkäri jostain ihmeen syystä ei puhelimen kautta suostunut määräämään. En muista enää lääkkeen nimeä, mutta jotain tramalia stydimpää pitäisi olla. Käytiin läpi myös pää ja varpaat, joista molemmat ilmeisesti jää pelkästään seurantaan. Pään laikkuihin tokaisi, että ei näytä pahalaatuisilta muutoksilta. Hetken aikaa tuotakin kelailin, että se nyt tästä vielä puuttuisi. Ei kuitenkaan mitään lisätutkimuksia määrännyt, joten siihen ne jää möllöttämään. Hienot ruskeat luomenkaltaiset läiskät. Komeeta!


t. Madratios

2 kommenttia:

  1. Jahhas, hyvin tuntuu onneksi pääsi kestävän noita loputtomia kidutuskeikkoja. Hengessä mukana ollaan täällä koko ajan, voimia tällekin kierrokselle! ::Pat

    VastaaPoista
  2. Moi! Eipä joo mitään muuta varmaan tahtois saada lisäks, kun itse taudin hoitokin on jo niin rankka. Mulla sillon ekalla kerralla osastolla hoitajat pisteli 5 kertaa, ku oli laitettu se portti ja sit pyysin lääkärin laittamaan, kun ei onnistunut. Ja ei oo todellakaan kivaa, kun ei osu kohdalle. Nyt kävin just tiistaina taas huuhteluttamassa sen portin syöpäklinikal ja taas joutu kaks kertaa pistämään, ett onnistu. Päätinki nyt, ett pyydän kontrollikäynnil lääkäreitä, ett(maaliskuussa)se otetaan pois. Oon ihmetelly yleensä, ett miks sen pitäisi edes mulla olla, koska oon kuulema saanu kaikki sytostaatit mitä voi saada ja eiköhän noihin suoniinki voi jo taas tökkiä, kun sitten on vuosi viimeisistä hoidoista :). Toivottavasti sulla menee nyt kaikki hyvin ja jaksat taas hoidot läpi. Mä lähden tiistaina taas 8 päiväks sinne Punkaharjulle kuntoutukseen. t : Sari

    VastaaPoista