lauantai 30. maaliskuuta 2013

After hoito ok

Pikku pikku yöpäivittelyt.

Viisi piikkiä takana ja ei ainakaan vielä mitään isompaa kipuilua ole ilmaantunut. Aavistuksen tuossa rintalastassa painetta tuntuu ja viidennestä piikistä onkin nyt se 12h. Toivottavasti ei pahene, koska kahdentoista tunnin päästä pitäisi olla näyttämässä prätkää ostajalle.

Verikokeiden tulokset olivat leukosyyttien ja neutrofiilien osalta yllätys - viitearvoissa. Kerrankin. Trombosyytit taas, eli verihiutaleet, olivat tulleet lauantaista melkoista rytinää alas lauantain arvosta 190 arvoon 104. Jäi tosin seurantaan, kun ei mitään oireita ole. Viitearvon alaraja taitaa olla 150. Kaikki muut arvot olivat viitearvojen sisällä.

Trombosyytit osallistuvat siis veren hyytymistapahtumaan ja alhaisilla arvoilla voi tulla verenvuotoja ja mustelmia. Alimmillaan ne on mulla olleet helmikuussa, jolloin lukema näytti 69. Silloinkaan verihiutaleita ei suoneen tiputeltu, joten ei tuo itseäni huoleta, vaikka osastoa tuntui vähän mietityttävän. Seuraavat varmasti tuota lyhyen aikavälin trendiä, josta mietintä lienee johtunut.

Piikkejä näkyi olevan laitettu taas viidelle päivälle, kuten normaalistikin, joten huomenna ei enää tuikkailla. Seuraavat pari-kolme päivää on siis isompi riski kalastella joku infektio, kun leukosyytit erittäin todennäköisesti jälleen sukeltaa.


t. Madratios


4 kommenttia:

  1. Täälläkin uusi lukija ilmottautuu. Mielenkiintoinen blogi ja mainiota kerrontaa. =) Jaksamisia ja aurinkoista kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja samaa sinne :) Kiva, että liityit joukkoon.

      Poista