sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Kaulan epämääräinen murkula

En tiedä miksi, koska kroppani olen täysin rauhassa koko hoitojen ajan antanut olla, mutta eilen löysin itseni tutkailemasta kaulaani. Jotain sieltä sormiin tarttui. Oikealla puolella kilpirauhasen takana jokin kova, kohtuullisen kokoinen pyöreä juttu. Nyt, kun en kaulan anatomiaa tunne, niin en tiedä kuuluisiko siellä sellainen olla vai ei. Sen verran kuitenkin on syvällä, että halkaisijaa on hankala arvioida, eikä sitä saa otettua kunnolla sormien väliin. Aika ison tuntuinen kuitenkin ja pyöreäksi sen tunnistaa. Oli miten oli, mutta toisella puolella ei samanlaista ole.

Kyllähän tuo tietysti vähän laittaa ajatukset laukkaamaan, vaikka turha onkin etukäteen murehtia. Väkisin tosin puskeee mieleen, että tuskinpa siellä mitään tuollaista kuuluisi olla. Ainakaan nopeasti googletetut kaulan alueen anatomiakuvat eivät sellaista paljastaneet. Torstaina menen tosin jo osastolle, että saa lääkäri sitten tutkia onko se mitään. Kuvauksetkin pitäisi olla seuraavan hoidon jälkeen, niin siinähän se viimeistään näkyy.

Olen tosiaan ollut koko ajan tutkimatta mitään kropassani pattien osalta, joten en pysty yhtään sanomaan, onko tuollaista aikaisemmin ollut vai ei.

Muuten tässä onkin tullut tehtyä kaikenlaista ja ollut taas sellainen jakso, että olo on vastannut lähelle tervettä. Tapasin vanhoja frendejä ja käytiin safkailemassa. Enää ei oma ulkonäkökään harmittanut, joten käytiin ihan baarissakin pyörähtämässä. Katselin, kun muut joivat kaljaa. Itse vedin alkoholitonta versioita, joita muuten löytyy yllättävänkin hyviä. Menee aivan täysin korvikkeesta esimerkiksi aterian kanssa.

Alkuviikko onkin buukkailtu täyteen ja käydään vanhemman koiran kanssa vähän poistattelemassa hammaskiveä ja tutkitaan, ettei vanhalla herralla ole kasvaimia kropassaan. Siihen vähän lounastelua, yhtiökokousta ja hammaslääkäriä kylkeen, niin ei taida keretä patteja harmittelemaan.


t. Madratios


8 kommenttia:

 1. Moi! Kiva,että sulla on ollut ohjelmaa ja duunia sopivasti. Tietysti kaikki epämääräiset myhkyrät panee miettimään. No , se selviää pian ja toivottavasti mukavasti. Sitähän vaan voi toivoa. Näihin asioihinhan ei voi itse vaikuttaa. Mukavaa viikkoa sinulle. Mun vanhalla koiralla on myhkyröitä, mutta ne on niitä vanhuuden rasvapatteja.
  Peukut on pystyssä sulle kontrolliin.

  Terv. Tellu

  P.S. Katson juuri telkkarista aivojen noolaus-leffaa Tappajahai 2

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaankaan voi vaikuttaa, mutta ainahan se laittaa mietityttämään ennen kuin tietää mistä on kyse. Vai onko mistään. Tappajahaita tuli myös sivusilmällä tiirailtua. Mun haave on sukeltaa haiden kanssa. Upeita eläimiä!

   Poista
 2. Mulla on kanssa se seurantakuvaus nyt helmikuun lopus ja vähän kyllä taas jänskättää. Mäki oon ollu tuntevinani pienen patin tossa rintarangan kohdalla, missä mulla se sarkoomakasvain oli :(. Mut oon huomannu, ett aina ku kuvaus lähenee tulee, jos jonkinlaisia oireita ja kolotuksia...toivottavasti vois joskus unohtaa kokonaan tän syövän, mut ainakaan vielä en oo pystynyt siihen. Jotenkin sen aika menee niin nopeasti ja huomaa, ett taas on se aika, ett pitää kuvata ja oottaa tuloksia. Mä toivon, ett kummatkin saadaan hyviä uutisia. Onneks ei oo enää pitkä aika kevääseen...jotenkin tuntuu, ett ku päivä on pitempi, niin jaksaakin kaikkea paremmin. Tsemppiä! T. Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kiva, että kuvaukset nyt ilmeisesti tulossa on, vaikka en siitä TT-kuvasta yhtään sen varjoaineen rajun annostelun takia perustakaan. Mitään aikaa en vielä tosin ole kuville saanut, ainoastaan epikriisiin se oli kirjailtu. Jos lekuri tuosta patista huolestuu, niin varmasti hyvinkin nopeasti se kuvaus sieltä tulee. Voihan se olla, että luulotautia se vain on, joten toivotaan parasta.

   Voin hyvin kuvitella, että noita oireita alkaa kontrollien lähetessä löytyä. Toi originaalin kasvaimen kohta on itsellä kosketusarka. Tosin siellä en mitään sormin tunne, mutta sellaista haamujomotusta aika-ajoin kylläkin. Jotainhan ne poskiluun ohenemisesta silloin höpötteli, joten liekö siitä sitten johtuu.

   Poista
 3. Hei anteeksi! Luin mun kommentin niihin myhkyröihin ja se loppu kuulosti kuin olisin verrannut sun myhkyjä mun vanhan koiran myhkyihin. Tarkoitin tietenkin kommentoida sitä eläinlääkärikeikkaa. Anteeksi,jos aiheutin mielipahaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläinlääkärikeikan kommentoinniksi sen ihan ymmärsin :) Siellä se koira on nyt nukutettuna ja hammaskivet kaivellaan pois. Illalla käyn hakemassa pois.

   Poista
 4. Voimia sinne kaikkeen. Itsellä epämääräinen muhkura poskiluun päällä jatkaa kasvuaan ja saanutkin siinä jatkaa järjetöntä kasvuaan ilman lääkärireagointia jo yli vuoden.
  Nyt sain tapeltua itselleni ajan edes jonkinsortin diagnoosiin.
  Jännittää ja hieman pelottaakin. Kiitos tästä blogista.

  VastaaPoista