torstai 21. helmikuuta 2013

Porttileikkaus vol. 2

Viimeksi osastolta lähtiessäni sain tietää, että olin saanut ajan porttileikkaukseen jo huomiselle, eli perjantaille. Eilen sieltä jonohoitaja jo soittelikin ja briiffasi käytännön asioista. Tosin totesi, että taitaa kaikki olla minulle jo tuttua. Kertoi myös, että porttileikkaukset oli jo viime kerran jälkeen keretty siirtää Meilahteen, mutta jostain syystä ne oli nyt jo siirrtetty takaisin vanhalle kirralle Eiraan.

Eipä tuossa minun kannalta suurta eroa ole, mutta Meilahdella ja vanhalla kirralla on eroa saattajan suhteen. Meilahdesta leikkauksesta olisi voinut suhailla taksilla himaan, mutta kirra vaatii aikuisen saattajan, jonka on tultava hakemaan ihan sisältä saakka. Onneksi löysin tällaisen saattajan, että ei tarvitse yötä kirralla viettää.

Huomista varten kävin tänään verikokeissa. Leukkarit olivat hilautuneet ylös hieman, ollen nyt kahden pintaan ja neutrofiilit olivat vieläkin alhaalla arvossa 0,55, mutta trendi kuitenkin ylöspäin. Hemoglobiini oli 119 ja trombosyytit jo viitearvoissa. CRP:kin oli tullut alas, ollen nyt 8. Kyselin osastolta, että osaavatko yhtään arvioida voidaanko noilla arvoilla leikkaus suorittaa ja vastaus oli, että eivät näe mitään syytä miksi ei.

Eli varmaankin se leikkaus nyt huomenna tulee. Sen kun tiesin kuitenkin olevan noista arvoista kiinni, niin olin hieman epävarma. Pientä nenänvuotoa on päällä, kuten aina, mutta toivottavasti se ei haittaa. Lapuissa tokikin lukee, että nuha voi olla este leikkaukselle, mutta milloin sitä nenäkarvattomana ei nuhassa olisi? Ainakin mulla on olllut krooninen nuha siitä asti, kun nenäkarvat lähti kävelemään.

Aamulla pitäisi siis kahdeksaksi raahautua kirralle elämäni seitsemänteen leikkaukseen ja kyllähän se tuo puukottaminen aina tuntuu pientä jännitystä aiheuttavan, vaikka viimeksi se menikin suhteellisen kivuttomasti. Periaatteessa kipua aiheuttavaa siinä on vain se syvälle työnnettävä puudutuspiikki, joka ainakin viimeksi oli ihan siedettävä, vaikka sen kipua varoiteltiinkin tuottavan.

Sielläpä siis huomenna olen ja jos kaikki menee suunnitellusti, niin iltapäivällä pääsen jo pois.


t. Madratios1 kommentti: