maanantai 27. toukokuuta 2013

Ensimmäinen sädehoito

Sädehoitohan on yksittäisenä hoitona näistä syöpäkinkereistä se helpoin. En tietenkään pidemmällä aikavälillä ota kantaa, kun nyt on alla vasta se ensimmäinen, mutta pelkästään yhden hoitokerran näkökulmasta.

Fasiliteetit tottakai, kuten asiaan kuuluu, on syöpähommissa aina jostain Neuvostoliiton päiviltä. Kellarikerros, kälyinen huone ja sädehoitokonekaan ei sitä viimeisintä huutoa ainakaan ulkoisesti näyttänyt olevan. Ei ainakaan sellainen, mitä Youtubessa näkee. Toivottavasti on edes teknisesti hyvä. Pöydällä oli 90-luvun mankka, josta pauhasi ikivihreitä. Oikeesti jotain Jamppa Tuomista ja kumppaneita. Hoitohenkilökuntakin oli oikein mukavaa ja rutinoitunutta ja hoitokin kestää vain 10-15 minuuttia. 

Helppoa, eikö totta?

Niin. Olisi varmasti, jos saisi olla ilman sitä keskiaikaista kidutusmaskia. Nyt makaan siinä pöydällä naama liimattuna ja ainoa kunnollinen hengitysreikä on nenän kohdalla. Suu on lukittu kiinni-asentoon ja silmillä näkee jotain. Etukäteen ajattelin, että ei se maski varmaan enää niin karmea ole, mutta on se. Ainoa pelastus on tuo hoidon verrattain lyhyt kesto. Sen kymmenisen minuuttia saa juuri ja juuri pinnisteltyä, ettei mene järki.

Ja illalla uusiksi. Mikäs sen kivempaa. Noh, temestaa paketillinen naamaan, niin ehkä se siitä. Nyt mentiin luomuna ja ei toiminut.

Ai niin. Se on nyt sitten 2 kertaa päivässä ja 19.6 on viimeinen sädehoito. Saas nähdä.


t. Madratios


4 kommenttia:

 1. Aika rankkaa varmasti rampata kahdesti päivässä siellä, varsinki ku sulla on se jalkaki kipeenä. toivottavasti ei kuitenkaan kauhean pitkä matka ole sinne sairaalalle. :) Jaksamisia, toivottavasti Temesta helpottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, se loppuukin sitten nopeemmin. Mullahan on siis autolla 10min reissu, eli ei tosiaankaan paha. Temesta tuskin helpottaa, ainakaan tuo 1mg, mutta kokeilenpa kuitenkin. Jos se aivoja sen verran edes huijaisi.

   Poista
 2. Tsemppiä! Kesä tulee ja projekti loppuu. Heinäkuussa pääset nauttimaan huurteisen terdelle, eikös näin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päiviä lasken jo. Pitänee melko varovaisesti aloitella noiden huurteisten kanssa tällaisen vähän pidemmän tipattoman jälkeen.

   Poista