perjantai 31. toukokuuta 2013

Puolivaraus

Viikko alkaa kohtapuoliin olla paketissa. Vielä yksi sädehoito tälle päivälle ja sen jälkeen saa hengähtää viikonlopun ajan.

Iltapäivä tuli vietettyä Töölössä jalan kontrollin merkeissä. Sieltä tuli hyviä uutisia ja nyt onkin mieli taas virkeänä. Haavasta otettiin niitit pois ja todettiin, että erittäin siistiltä näyttää. Infektioriski on siis enää pieni. Jos sinne on joku "kiltti" bakteeri ihon alle jäänyt, niin se voi teoriassa vielä infektion aiheuttaa, mutta tosiaan aika pieni todennäköisyys.

Lisäksi luutuminen on edennyt suunnitellusti ja nyt saan seuraavat kaksi viikkoa varata jalalle puolet kehon painosta. Se helpottaa elämää melkoisesti, kun voi seisoa ilman keppejä. Kävin tätä vielä fyssarin kanssa harjoittelemassa, kun se äkkiseltään vähän vaikealta tuntui. Aivot haraa vastaan. Seisten sain vaakaa vasten harjoitellessa lähes puolet painosta leikatulle jalalle jo siirrettyä, mutta kävellessä on vielä tekemistä. Pitää harjoitella, koska tokihan se myös kävelyä huomattavasti helpottaa.

Kahden viikon päästä saankin jo varata jalalle koko painon. Kipsiä pitää vielä silloinkin käyttää, mutta periaatteessa saan mennä viilettää ilman keppejä. Eli viimeiset kaksi kipsiviikkoa on kävelyn suhteen normaalia. Se oli kiva yllätys se.

Nyt saankin sitten pyydettyä portin poiston sädehoidon jatkoksi, koska ei tarvitse murehtia sen leikkausahaavan kestävyyttä keppien kanssa suhaillessa. Näin sitä olisi sitten kuntoutuskunnossa heinäkuun alussa, kun kipsin saan pois.t. Madratios

7 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että kinttu kuntoutuu ja sädehoidossa oot päässy hyvään vauhtiin. Mutta ihan karseeta musiikkia joudut siellä kuunteleen ;)

  VastaaPoista
 2. Mulla on nyt vähän yli viikko portin poistosta ja vaaleena enää näkyy pien jälki eli tosi hyvin parantunu. Lappeenrannassa vaan kirurgi ihmetteli, ku poistatin portin näin aikasessa vaiheessa??? Voi olla, mut eipä tartte kuuden viikon välein sielä käydä huuhteluttamassa :). Ei voi kuulema enää asentaa siihen, jos tarviikin uuden...sanoin sit, ett eiks sen voi tarpeen vaatiessa laittaa toiselle puolelle :D. Hieno juttu, ett sun jalkas on parantunut hyvin! Säkin alat olla voisinko sanoa jo voiton puolella tässä hommassa :)). t: Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän toi mun kakkosportti nätisti meni samaan paikkaan, joten en tiedä mikä on kirurgilla mielessä ollut, kun moista on laukonut. Ja onhan siellä tosiaan toinen puoli vielä käyttämättä. Se portti häiritsee niin monessa jutussa ihan nukkumisesta lähtien, että siitä on päästävä eroon heti. Jos sitä vielä joskus tarttee, niin se on sen ajan murhe sitten.

   Poista
 3. Mulla pitivät sitä porttia melkein vuoden hoitojen jälkeen. Taisin olla liian kiltti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se porttihan on ihan jees, jos sattuisi uusimaan, mutta ei mun mielestä niin voi elää. Se kun häiritsee lähes kaikkea aktiiviurheilua ja mulla ihan nukkumistakin, niin saa lähteä kyllä asap. Ja muutenkin, jos tässä sattuisi kakkosrundi iskemään, niin se on syvällisempi pohdiskelu jaksaako tätä toisen kerran läpi käydä.

   Poista
 4. Näinpä! Ja retoriikka hoitohenkilökunnan puolelta vaihtelee satunnaisen tökeröstä hienotunteiseen. Pahimmasta päästä kommentteja on mun mielestä puhua hoitojen jälkeen remissiosta. Että varo vaan, kyllä se siitä pian taas aktivoituu. Paras kommentti oli: hellitä jo, sähän olet käytännössä syöpävapaa ihminen. Hm, vai olenko sittenkään... Miten niin käytännössä? Hoitajat ja lääkärit ei aina tule ajatelleeksi, miten tarkasti heidän jokaista lausettaan tulee kuunneltua ja analysoitua.

  VastaaPoista