maanantai 27. toukokuuta 2013

Toinen sädehoito

Näitä kirjoituksia tuskin tulee kolmeakymmentäkuutta, mutta laitetaan nyt tässä alkupäässä vielä, että mikä meininki. 18:40 oli siis tämänpäivän toinen sessio, joka oli samanlainen kuin ensimmäinenkin. Operaatio lyhenee jonkin verran, koska kolmella ensimmäisellä kerralla ennen hoitoa otetaan tarkistuskuvat. Sen jälkeen ne tulevat viikon välein.

Otin siis 1mg:n temestaa ennen tätä hoitoa ja erään kohtalotoverin vinkistä hyräilin Star Warsin tunnaria ja ajattelin olevani sotilas. Kohtuullisen hörhömeininkiä, mutta mitäpä sitä ei kokeilisi. Maski tuntui ihan yhtä ahdistavalta, kuin aikaisemminkin, mutta pakkohan siihen on tätä tahtia tottua. Ja oliko sitten temestasta, vai mistä johtuen, mutta nyt se meni huomattavasti helpommin jo.

Olin ensimmäisessä hoitokerrassa silmät kiinni ja niin ei kuulemma saanut ollakaan. Varmuuden vuoksi minun tuli katsoa ylöspäin, eli onko se nyt sitten värikalvo vai mikä, kun piti mahdollisimman ylös turvaan saada. Tein työtä käskettyä. Toivottavasti en tule sokeaksi tuon yhden kerran virheeni takia.

Muita havaintoja oli metallin maku suussa. Vai oliko se sittenkin haju? Jostain syystä ihmeen hankala erotella, mutta kyllä mä makua veikkaisin. Ilmaantuu siis sädetyshetkellä ja katoaa sädetyksen loputtua.

Jos joku on katsonut Chernobyl dokumenttia, jossa likvidoijat menevät räjähtäneen reaktorin katolle heittämään polttoainesauvoja maahan, niin he sanoivat maistaneensa vahvasti lyijyn/metallin suussaan katolla ollessaan. Toivottavasti en ihan yhtä hc-annoksia saa, mutta heti tuli mieleen. Tosin nämä kaverit kertoivat myös, että eivät myöskään sillä hetkellä tunteneet hampaitaan. Saivat siis hekin sädehoitoa, mutta taisi tulla tappavat annokset sillä kertaa. Saa nähdä, mitä itselle kehkeytyy.

Prosessina tuo minun osalta menee kaikkineen niin, että maski naamalle ja jokin läpyskä oikeaa kasvonpuolta suojaamaan/tehostamaan pinnalista vaikutusta, kaksi kohdistuskuvaa ja hoito kuudesta eri asennosta. Pisin aika menee koneen siirtelyyn ja itse sädetysosio kaikkineen kestänee arviolta alta minuutin. Se ei ole, kuin muutama hassu sekunti per asento, kun se kone siinä räpättää. Veikkaisin, että ilman kohdistuskuvauksia se on 10min., kun se maski naamalla kaikkineen on.

Ehkä tästä selviääkin. Huomaan vaan itsessäni, että on pikkuhiljaa alkanut kiukuttaa tämä hoitaminen. Voihan sekin tietysti vaikuttaa siihen, että miten noita hoitoja kokee.


t. Madratios


4 kommenttia:

 1. En yhtään ihmettele, että alat jo väsyä hoitoihin. Miksei maskiin suunnitella putkea suun kohdalle, jotta saisi hengittää luonnollisemmin?

  Silmän mykiö on herkkä sädetykselle, siksi sitä suojataan. Toisaalta se on helppo vaihtaa, jos alkaa samentua (harmaakaihi), joten ei sinusta sokea tule. Jaksamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuosta harmaakaihin mahdollisuudesta se lääkäri puhuikin ja kyllähän minä sitä sädekenttäkuvaa katsoessani itsekin näin, että kyllähän niitä säteitä silmänkin alueelle menee. Voihan siitä siis kaikenlaista kivaa seurata. Casino Royalen pahiksen verikyynel olis aika katu-uskottava.

   Poista
  2. Jos voin vielä jatkaa - vuodattaaksesi hikeä, verta ja kyyneliä sinun ei sitten tarvitsisi tehdä niin montaa juttua.

   Poista
 2. Koita jaksaa...vielä säkin saat elää taas normaalia elämää ja ajan myötä kaikki noi ikävät kokemukset haalistuu. Ois ihme, jos sua ei koskaan väsyttäs noi kaikki hoidot. Tsemppiä! t: sari

  VastaaPoista