lauantai 25. toukokuuta 2013

Viikko leikkauksesta

Mä en nyt muista ihan tarkalleen kaikkia sairaalassani saamia ohjeita, ja kun muutenkin olen ihan vaan hitusen kyllästynyt tähän sairastamiseen, niin en ole jaksanut tarkistellakaan. En siis muista, että mitä tuosta kipsin käyttämisestä tarkalleen ottaen ohjeistettiin, mutta muistelen mulle annetun luvan pitää kipsiä veks paikallaan ollessain. Näin myös olen tehnyt ja jalkaa olen pitänyt koholla tottakai.

Kipu on jalan osalta tässä viikon aikana hieman hellittänyt ja särkylääkkeet olen jättänyt pois, kun tuntuivat vetävän pakin sen verran kovaksi, että vessassa käymisestä muodostui melko infernaalinen kipukokemus. Kipu siis taisi vain siirtyä perseeseen. Muutenkaan en noista panacodeista huomannut juurikaan mitään apua olevan, joten mitäpä sitä kovasta mahasta turhaan kärsimään.

Kyllähän tuo tietysti vähän äreäksi vetää, koska vaikka maha on jo erinäisten muuvien ansiosta parempi, niin eihän se hanuri heti parane. Eikä se pelkkä infernaalinen kipu, vaan kun se vuotaa myös verta. Toivotaan, että alka kohta parantua, niin eivät ole leikkelemässä persettäkin seuraavaksi.

Kohta pitäisi alkaa poistelemaan tuota haavalappua ja mennä ensimmäistä kertaa suihkuun niin, että haavan kastelee. Jälleen kerran muistelen, että se oli viikko leikkauksesta, kun mun piti näin tehdä. Normaalistihan haavalappu poistetaan vuorokausi leikkauksesta, mutta kai mulla sen verran kovempi infektioriski oli/on, että sen johdosta eri ohjeistuksen sain. Aika siistin näköinen tuo haavalappu näin ulkoisesti kuitenkin on, että ei se haava mitenkään erityisen paljon ole vuotanut.

Hammaskuvauksistakaan ei mitään soittoa tullut, joten kai siellä siis kaikki ihan kunnossa on ja näin ollen sädehoito alkaisi maanantaina. Saa nähdä, että ovatko päättäneet antaa sen 18:ssa päivässä, vai mennäänkö alkuperäisen suunnitelman mukaan. En mä ihan kauheasti sitä maskia odota, mutta onpahan sekin sitten aloitettu ja joskus mahdollisesti ohikin.

Karvaupdatesta sen verran, että viimeisestä sytosta on nyt 20 päivää ja vielä ei näy merkkejä missään. Ei edes orastavia haivenia.


edit. Onhan se ihan siististi lähtenyt parantumaan


Tällä kertaa niittejä

Kantapäässäkin on jokin vauriot. Madratios

8 kommenttia:

 1. Mulla oli kova vatsa ongelmana koko hoitojen ajan, paitsi sädetysten aikana, jolloin ongelma kääntyi päinvastaiseksi. Mitkään apteekin tavarat ei auttaneet, mutta onneksi siippa muisti, että mulla menee keinomakeutusaineista vatsa sekaisin. Eli napsuttelin sitten sokton-karkkeja urakalla. Kyllä löystyi vatsa. Ongelma kuulostaa ulkopuolisista pieneltä, mutta kellä kokemusta on, tietää, että vatsan toiminta ei ole leikin asia silloin kun se ei toimi. Tsemppiä tulevaan vaiheeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten, kun siellä vessassa on tuskasta huutanut, niin tietää mikä on oikeasti kova vatsa :) Hoitojen aikana tilanne on vaihdellut, mutta ei se sentään noin kivuliasta koskaan ollut.

   Poista
  2. Unohtui neuvoa: apteekista peräruiskeita. Se on kumma, että eivät neuvo tätäkään ennen kuin on kerennyt persuksensa pilata.

   Poista
  3. Hoitojen alussa mulle yritettiin sellaista laittaa, mutta psyyke ei antanut myöden. Vaikka paljon olen juttuja valitettavasti kokemaan joutunut, niin muutamiin en silti ole suostunut :)

   Poista
 2. Sellaisen voi laittaa ihan itse, pieni suutin, helppo käyttää. http://www.verkkosivuapteekki.fi/epages/JamsanApteekki.mobile/?ObjectPath=/Shops/JamsanApteekki/Products/041996/SubProducts/041996&Locale=fi_FI
  Se sisältää jotain pehmittävää öljymäistä ainetta, joka jonkun aikaa vaikutettuaan saa suolensisällön pehmenemään.

  VastaaPoista
 3. Jos nuo ruiskeet ei kiinnosta :D, niin tähän luotetaan pitkälle. Rinnakkaisvalmistekin löytyy, jolla ei ole hintaa niin paljon kuin tällä alkuperäisellä. http://www.movicol.se/Default.aspx?ID=67

  VastaaPoista
 4. Suun kautta otettavat auttaa ennalta ehkäisevästi (paitsi mulla), mutta niistä ei ole enää apua silloin, kun jo istutaan pöntöllä tuskanhuuto huulilla. Silloin oikeasti auttaa vaan microlax. Been there

  VastaaPoista