keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Hei hei laskimoportti

9:30 sisään kirralle ja 12:00 ulos. Siinä ei kauaa nokka tuhissut, kun portti lähti kävelemään. Sama anestesialääkäri oli kuin viimeksikin ja taas hoitajat mainostivat olevan yksi parhaita näissä porttihommissa. Ja nyt varmistin ihan virallisestikin, että sen portin kyllä siihen tarvittaessa saa vielä asenneltua. Tuosta aiheesta kun näissä syöpäpiireisä kaikenmoisia tornihuhuja liikkuu.

Toivotaan kuitenkin, ettei enää tarvitse moista aparaattia ja kieltämättä olo on aika vapautunut. Haavakipua tottakai hieman on, mutta se asettunee muutamassa päivässä.

Tikit saa poistattaa 12 vuorokauden kuluttua ja sain luvan ajaa prätkälläkin ensi viikolla jo! Haava kuulemma tuollaiset katuajelut kestää. Toivottavasti siis nilkka toimii ja saa vaihteita vaihdeltua, niin ensi viikolla tykitän sitten nuoruuden innolla menemään.

Mulle on tullut tässä hoitojen aikana yksi luomi, joka aina välillä aavistuksen on kutissut. Se on sellainen aika pieni, vähän koholla, selkeärajainen ja tumma. Ei mitään isompaa ja ennestäänkin olleet luomet ovat aika paljon laimentuneet ja muuttuneet, mutta pyysin kuitenkin syöpäklinikan lääkäriä sitä katsomaan.

Ei pitänyt huolestuttuvana, mutta sanoi kuitenkin, että sen voisin poistaa. Jostain syystä poisto kuitenkin pitäisi suorittaa paikallisella terveysasemalla. Sinnehän minä sitten soittelin ja törmäsin tähän perinteiseen julkisen sektorin palvelualttiuteen. Ensin tyly hoitaja kyseenalaisti koko homman ja ensin kuulemma pitäisi varata sen aseman lääkärille aika, joka arvioi suostutaanko sitä poistamaan. Vasta sen jälkeen kuulemma olisi mahdollista varata aika toimenpiteeseen. Ja tämäkin olisi mahdollista vasta elokuussa.

Melkoista on paikka paikoin tuo julkisen sektorin touhu, vaikka syöpähommat hyvin skulaakin. Laitoin kyllä tälle selkeästi palveluun väsyneelle hoitajalle tiedoksi, että moinen resurssien hukkaus on aika perseestä ja sanoin, että eiköhän sen jo tilanteeni huomattavasti paremmin tietävä lääkäri ole jo arvioinut. Loppui huumori ja alennuin hetkeksi tasolleen. Mielestäni se oli hänelle ihan oikein. Mä kun pyrin aina olemaan ystävällinen kaikille, niin en enää jaksa tuollaista turhaa vittuilua kuunnella.

Hetken päästä jatkuu sädetys ja tapaan sen jälkeen sädehoitolääkärin, niin yritän neuvotella tähän luomiasiaan jonkin ratkaisun. Jos se ei nyt onnistu, niin sitten taivun siihen poistoon syksyllä. Koko ajan ei kuitenkaan viitsisi tikkejä kropassa pitää.


t. Madratios


2 kommenttia:

 1. Hyviä uutisia ! Nyt kesästä nauttimaan. :)

  Eikä siinä luomessa ole mitään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siinä olekaan, mutta hyvä poistaa, kun kohonnut riski noihin kuitenkin on. Poistellaan sit joskus. Tietysti hyvä, että hoidot loppuu ja pääsee siitä rumbasta eroon. Sitten vain enää pitää vieroittaa itsensä tuosta fentanyylilaastarista. Sitäkään ei saa äkkiseltään katkaista.

   Poista