perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kipeä suu vol. 2

Hitusen pelottaa, että tätä sädetystä jatkuu vielä reippaasti yli viikon. Suu on nimittäin eiliseen verrattuna todella paljon kipeämpi. Kuvassa näkyviä inhoja mollukoita on suussa aika paljon. Sädetyspuolen ylähampaiden ikenistö varsinkin on aika hurjan näköinen. Yritin napata kuvaakin, mutta eihän se tuolla puhelimella onnistunut. Verestävän punainen valkeilla rakoilla höystettynä. Samaa on kielen oikealla sivustalla ja alahuulessa. Lisäksi kaikenmoisia vaaleita peitteitä siellä täällä. Nam.

Kuvassa muuten näkyy myös tuo mun sytoparta :) Pikkasen oli pigmentti tummempi ennen hoitoja...


Sädehoidon aiheuttamia limakalvovaurioita ylähuulessa

Keskiviikkona tilaamani Episil suihke saapui tänään. Kokeilin heti suihkutella sitä suuhun ja kyllä se ihan okei tuntui noihin huuliin jeesaavan. Vedin kokeeksi yhden proteiinijuoman ja kieltä se ei tuokaan kivuttomaksi tilkitse. Pitää testailla lisää, että onko tuo tilaamisen arvoista tavaraa, jos joku muukin näitä samoja oireita joutuu kokemaan. 

Limakalvovauriot on varmaankin se vittumaisin näistä syöpähoitojen sivareista.


t. Madratios


8 kommenttia:

 1. Eipä oikein voi sanoa, ku voimia loppurutistukseen. Ikävä, ett joudut kestää viel tollastakin. Sua ei varmaan lohduta sekään, jos sanoo, ett joskus noi kaikki on haalee muisto...ei muakaan sillon lohduttanu, ku hoidois joutu ramppaa :(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatukset on aika lähitulevaisuudessa että ei kyllä lohduta :) Kyllä tää jotenkin tästä. Ehkä.

   Poista
 2. Ihan kauheen näköinen suu! Voi viude. Ihan kun super-aftoja tai jotain. Hurjaa. Koitahan selviytyä!

  VastaaPoista
 3. Mulla auttoi kivuliaisiin ja pitkäkestoisiin suussa oleviin aftoihin/haavaumiin Medrol-niminen reseptilääke. Laski turvotusta ja kipua nopeasti ja oli kuurin jälkeen kadonneet suustakin, tosin tulivat pian takaisin, mutta enää ei ole vaivannut. Pystyin ainakin jälleen juomaan ihan pelkkää vettäkin kuurin aikana ilman kirvelyä. Kysy lekurilta, kun eihän noista tiedä saako ottaa samaan aikaan sun tilanteessa oleville. Tsemppiä muutenkin sinne! Oon alusta saakka sua seuraillut täällä ja pidän kirjoitustyylistäsi, saa välillä hymyn huulille, vaikka vakavissa aiheissa pyöritään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Stydiä kamaa näyttää sekin lääke olevan, mutta onhan noita kaikenmoisia pillereitä ja nesteitä jo kroppaan tungettu pienen apteekin määrät. Ei siis varmaan tässä konkurssissa enää paljon painaisi, mutta pitää kysellä lääkäriltä.

   Poista
 4. Se on kyllä juurikin varmaan näin, että limakalvovauriot on niin veemäisiä ettei tosikaan...:( Paha olokin lähtee jossain vaiheessa aina pois mutta limakalvovauriot kestää sen minkä kestää, antamatta taukoja. Villelläkin oli aftoja, mutta ei lähellekään tota määrää mitä sulla on. Pojalla meni suolisto, ja sen vuoksi jouduttiinkin sairaalaan jotta sai kipuun tarpeeksi tehokkaat lääkkeet. Jotkut lapset joutuvat morkku tippaan suun ja ruokatorven limakalvovaurioiden vuoksi.

  Mutta taas, jaksaa jaksaa, kun vaihtoehtojakaan ei ole.

  PS. Sun työtarjouksille peukutus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi ei vielä tippaan ole joutunut, mutta hoidon tauottamista on väläytelty. Kieltäydyin, koska en halua venyttää tätä yhtään pidemmälle. Pakko siis vaan jaksaa.

   Poista