tiistai 11. kesäkuuta 2013

Suu kaksi viikkoa sädehoidon aloittamisen jälkeen

Aamuisen hoidon jälkeen kävin hakemassa apteekista hieman lisää herkkuja, että selviää huomiseen. Mukaan tarttui isot paketilliset panacodia ja oxynormeja. Ei ole yksinkertaisesti vaihtoehtoja. Lääkäri kurkkasi suuhun ja säpsähti hieman. Sanoi, että pitää vetää panacodeja pohjalle ja oxyja siihen päälle tarpeen mukaan. Ja pakko niitä on ottaakin, muuten ei pysty olemaan. Puhuminen ei onnistu ilman.

Ehkä kuva valoittaa asiaa hieman.

Limakalvovauriot kahden sädehoitoviikon jälkeen. Kirvelee!

Tuota on siis suu täynnä. Kieli vereslihalla ja ikenet kivan valkoiset. Lääkäri väläytti myös hoidon tauottamista, mutta sönkkäsin väliin, että ei missään nimessä. Ei tätä halua enää yhtään pidemmälle venyttää.


t. Madratios

7 kommenttia:

 1. Voi hyvä Luoja! Kuva taitaa tässä kertoa enempi kuin tuhat sanaa; kyllä tuossa saa hammasta purra vaikka kuinka koittaisi jonkinlaista pilveäkin lääkkeillä saada aikaan.
  Jostain joskus alkuvaiheilla eksyin blogiisi ja jäin heti koukkuun, vaikka en tunne ketään kohtalontoveriasi. Olen hoitoalalla (työterveyshoitaja); kai sekin vähän selittää kiinnostustani. Kirjoitat mukavasti, kohtaloosi ja kokemaasi on helppo (ainakin jossain määrin) eläytyä. Tsemppiä; ei Sulta ainakaan sitkeyttä puutu (kuten tämäkin postaus kertoo).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä saa juu purra. 40mg oxynormeja + kaksi tablettia panacodeja kolme kertaa päivässä ei tee elämästä täysin kivutonta. Edes likimainkaan. Tekee siitä kuitenkin siedettävää. Ei noita kuitenkaan kiva ole tuollaisia määriä vetää.

   Kiitos kommentista!

   Poista
  2. Hei!
   Sairastan S.J.S Syndroomaa. Oireet ovat täsmälleen samanlaiset. Särky helvetillinen. Yöksi olen pursottanut vaseliinia huulten väliin, etteivät tartu nukkuessa toisiinsa kiinni. Olin ennen useasti osastohoidossa nestetipassa, mutta nykyään oireitten ilmaantuessa otan heviannoksenkortisonia. Jatkuva estolääkitys on myös päällä.
   Suun alkaessa paranemaan pystyin juomaan piimää. Laihduin 38 kiloiseksi.Lohdun sanaksi : oireet loppuvat jossain vaiheessa, myös sinulla.

   Poista
 2. Myötätuntoa täältäkin lisää. Oletko kokeillut, pystytkö jäisiä juttuja syömään? Pakkaseen jugurttia ja syöt sitä jäähileisenä jne.? Tai auttaako jääpussit poskien ulkopuolella? Varot vaan paleltumavammoja eli joku kangas väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäiset uppoo paremmin kyllä. Jäätelö on helpointa syötävää. Ei sekään kivuttomasti mene, mutta jogurtista, puurosta, mehukeitosta ja protskupirtelöstä se sattuu vähiten. Jääpusseja en ole kokeillut. Vaikka noi huulet ja ikenet on ihan mielenkiintoisen näköiset ja kirvelee, niin kieli on silti ylivoimaisesti pahin.

   Poista
 3. Tsemppiä, voimia ja kärsivällisyyttä minultakin! Pitikin tulla tuommoinen koettelemus vielä viime metreillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä tämä olisi saanut mennä vähän kevyemmin, mutta se meni nyt näin. Toivottavasti tulevat sukupolvet saavat nauttia sivuvaikutuksettomista syöpähoidoista...

   Poista