keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Särkylääkkeet vaihtoon

Ei voi ainakaan sanoa, että mun kohdalla sädehoito mitenkään tasaisen tylsää olisi. Kipu on pahentunut sen verran paljon, että tänään se oikein herätti minut. Se on muuten makiaa herätä kirvelevään kipuun! Se ei mikään seesteinen aamuherätys ole.

Aamuhoidon jälkeen lääkäri kävi taas suuta tiirailemassa ja vaihtoi mun kipulääkitykseen vieläkin miehisempään. Nyt on sitten Durogesic laastari olkavarressa tuomassa tuota todella voimakasta opioidia 25 mikrogrammaa tunnissa kroppaan. Vielä ei tosin vaikuta mitään, mutta lääkäri sanoikin vaikutuksen alkavan ensimmäisen laastarin kohdalla noin 12 tuntia laittamisesta. Kolmisen vuorokautta tuollainen yksi laastari kestää, jonka jälkeen se vaihdetaan.

Nopeasti tuota ainetta googlettelin ja mikäs muukaan, kuin päihdelinkki sieltä vastaan tuli. Jopa ammattilaiset pelkää tuota kyseistä tavaraa, joten kai se vahvaa lienee. Saa nähdä miten tuo lähtee tehoamaan.

Tänään ei mennyt smoothiekaan enää alas. Nyt uppoaa ainoastaan proteiinipirtelö pillillä, kun sen pillin survoo mahdollisimman lähelle kurkkua. Kieli on sen verran enemmän vereslihalla, että jostain syystä tuo puudutusgeelikään ei enää siihen auta.

Kyllä tää nyt vähän näyttää siltä, että taitaa väkisin tulla tauko. Sitä se lääkärikin vähän meinas. Yritetään nyt kuitenkin kiukulla runttaa tuonne perjantaihin asti. Silloin alkaa booster, joka käsittääkseni meinaa sädetyskentän pienennystä. Sitä olisi kahdeksan kertaa ja voi olla, että se tuleekin tauon jälkeen kerran päivässä. Tätä menoa tää perkeleen hoito kestää sinne elokuulle asti. Se siitä kesälomailusta.

Juuri tällä hetkellä siis vähän mustenee.t. Madratios

3 kommenttia:

 1. Voi helvata ja mä ku luulin, ett sul helpottas, ku sädehoidot alko, mut tais ollaki toisinpäin :(. Mä katoin muuten sellasilta sivuilta ku Memorial Sloan-Kettering center, ett siel tutkitaa just näitä harvinaisia syöpiä ja siel on vähän isompi asiantuntijuus...on just pehmytkudossarkoomat ja luun sarkoomat niillä sielä kohderyhminä. Aattelin vaan, ett jos et oo ite niit katellu...mut tuskin sä nyt jaksatkaa...mut jos sit, ku oot taas paremmas kunnossa. Toivottavasti voit pian paremmin! t: Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tää on tietyllä tapaa pahempi, kuin sytostaatit. Voihan se olla, että vertailupohja on jo hieman etääntynyt, mutta ainakin tuntuu siltä. Sytostaateissa se kaikki kipu oli kuitenkin niin lyhytaikaista.

   Olen mä tässä talven aikana selaillut aika paljon juttuja sarkoomista. Jäänyt kuva, että maailmanlaajuisesti aika verkottunutta on sarkoomahoidon ammattilaiset. Suomessakin noudatetaan aika pitkälti tuota jenkkien hoitoprotokollaa ja päivittäisellä tasolla Suomalaiset tekee yhteistyötä Pohjoismaiden tasolla. Konsultaatiota siis harrastetaan yli maiden rajojen ja pohjoismaillakin oma sarcoma group. Johtunee erityisesti siitä, kun sarkoomia on lukumääräisesti niin vähän, joten on luotettavampaa yhdistää tietoja
   isomman otannan saamiseksi.

   Tuo Memorial Sloan-Kettering center on muuten listattu myös täällä: http://sarcomaalliance.org/sarcoma-centers/

   Poista
 2. Mulla oli Durogesic yhdessä vaiheessa hermosärkyyn. Pyörtyilin ja toisen laastarin kohdalla tulin allergiseksi laastarin liimalle, lähti nahkat mukana. (= Ja tämän sinä varmasti juuri nyt halusit kuulla.) Mutta jos kerran nuo suun kautta otetut annokset olet kestänyt, niin Durogesicin siedät myös - se on hyvä lääke muidenkin kuin narkomaanien mielestä.

  Kyllä se olo vielä helpottaa.

  VastaaPoista