maanantai 24. syyskuuta 2012

Aika plastiikkakirurgille

Kulisesseissa näköjään tapahtuu, vaikka siitä näköjään ei minulle erikseen etukäteen kerrotakaan. Tänään posti toi kirjekuoren, jossa kerrottiin, että minun tulisi marraskuussa saapua Töölön sairaalaan tapaamaan plastiikkakirurgia. Mitään tarkempaa siinä ei mainittu, eikä oikein muitakaan tietoja vastaanottoajan lisäksi. Jos tuosta vailla kunnon informaatiota olleesta kirjeestä jotain voi ylipäätään päätellä, niin veikkaisin kyseessä olevan pelkästään tapaaminen.

Sen lisäksi olivat buukanneet kahta päivää aikaisemmin päivän täyteen: verikoe, TT-kuva ja magneetti. Kaikki kahden tunnin välein, aamuyhdeksältä alkaen. Siellähän on oltu tehokkaita! Molemmissa kuvauksissa kuvataan koko kroppa läpi, joka tässä yhteydessä tuntuu oudolta, mutta liittynee laajempaan hoitosuunnitelmaan, eikä pelkästään tähän plastiikkakirurgiseen operaatioon.

Mielenkiintoista päästä kuulemaan, millaista viiltelyä siellä on luvassa. Oma ennakkokäsitys on, että naamasta joudutaan poistamaan melko iso alue kudosta, vaikka kasvain onkin "sulanut" ja paikata sitä ihosiirteellä. Lopputulosta en jaksa arvailla, mutta vaikka plastiikkakirurgit varmasti taitavia ovat, niin tuskinpa siitä ihan täysin entisenlaista tulee.

Psykiatriselta sairaanhoitajalta sain kuulla sarkoomapotilaasta, jolla pöpö oli levinnyt laajalle leukaan. Operaatioita oli tehty useampia, mutta lopputulos oli ollut hyvä. Kuvia kun en nähnyt, niin en tiedä kuinka hyvä ja kenen standardeilla. Taisi olla vain lohduttelua se tarina.

Suussa on jälleen tapahtunut muutoksia, mutta onneksi ainakin näillä näkymin parempaan suuntaan. Ikeniä peittänyt valkoinen massa on lähtenyt irtoilemaan ja kipukin on ehkä vähän lievittynyt. Tänään siis pitää yrittää jälleen syödä kunnolla!

Eniten tällä hetkellä mietityttää tuo vasemman käden suonikipu, joka on levinnyt jo tuonne hauiksen alueelle. Se on kestänyt nyt sellaisen kymmenen päivää, eikä osoita laantumisen merkkejä. Suonet ovat yhä tummanpunaiset, kovat ja arat. Seuraava tiputus kun on viikon päästä, niin ei taida olla toiveitakaan parantua siihen mennessä, joten varmaan joutuu uhraamaan oikean käden suonet myös. Kipuna se ei mikään paha siis ole, mutta näkynä on melkoisen friikki. Ja kipuna toki sen verran myös, että en ihan vähällä antaisi kenenkään noihin suoniin mitään pistää!


t. Madratios

2 kommenttia:

 1. Nyt alkaa kuulostaan lopultakin todella hyvältä!:) Mä toivon sydämestäni, että pääset Erkin juttusille mutta vaikka, että pääsisikään niin siellä on muitakin hyviä kirurgeja :)
  Mutta Erkki olis ykkönen. :)
  Milloin sä menet Töölöön? Mulla itellä on aika 6.11.
  Ja sama kavalkadi mullakin on aina ennen jos tiedossa on leikkaus meinaa TT ja Mri. :)
  Nyt mä laitan sulle kaikki varpahat ja sormet pystyhyn. Ja muista informeerata heti :)))

  VastaaPoista
 2. Puolivälissä kuuta on tuo oma aika. En tiedä kenet siellä tapaan, kun ei kirjeessä siitä mitään kertoiltu. Jää nähtäväksi siis. Leikkaustahan tuo tottakai tietää, jos nyt ei mitään yllättävää tässä välillä tapahdu, mutta aikataulustahan ei vielä tiedä. Tuskinpa se kovinkaan pitkä aika tapaamisesta voi edes olla, tai eihän noi kuvantamistulokset ole siinä tapauksessa enää valideja.

  Kyllä mä tänne sitten kaiken kirjoittelen, mitä tietooni ylipäätään saan :)

  VastaaPoista