maanantai 22. huhtikuuta 2013

Annokset kovenee

Perse. Pukkasi taas sellaiset luustosäryt, että ei taas mitään järkeä. Kuudessa tunnissa 40mg Oxynormia kahden 10mg ja yhden 20mg kerta-annoksen muodossa lievensi kipua niin, että voin näin seisaaltaan olemaan ilman pakkoliikkeitä. Istumaan ei pysty, puhumattakaan makuulle menemisestä.

Käytiin vuoropuhelua aiheesta taas kerran osaston kanssa ja vihdoin sieltä tuli selkeitä ohjeita ja toteama, että kivunlievitys taitaa nyt olla täysin riittämätön. Annoksia nostettiin niin, että otan 20mg annoksen tunnin välein seuraavan kahden tunnin ajan ja jos se ei auta niin, että pääsen kivutta makuulle, menen osastolle saamaan samaa tavaraa suoneen. Se on sitten vahvempaa ja tehokkaampaa se.

Nyt tuon 20mg annoksen jälkeen voin siis seisoskella ilman pakkoliikkeitä ja kirjoitella tekstiäkin, mutta istumaan ei pysty, eikä todellakaan makaamaan. Silloin alkaa pakkoliikkeet. Uutena juttuna kipu tuntuu nyt myös niskassa. Sen huomasin aika kivuliaasti hampaita pestessä, kun kurotuin imemään vettä hanasta. Seisotaan sitten ja toivotaan, että kohta pääsisi makoilemaan. Onneksi Nelonen Pro näyttää lätkää, nyrkkeilyä ja freestyle motocrossia pitkälle aamuyöhön.

Muuten nämä annokset ei tunnu aiheuttavan sen kummempia trippejä tai muitakaan sivareita. Säryt itsessään kylläkin tuntuu pahenevan ja pitenevän kerta kerralta, joten kylläpä olen melkoisen onnellinen, että tuosta kasvutekijästä pääsee kohtapuoliin eroon.

Jos nyt joku kysyisi multa, että mikä on syöpähoidoissa pahinta, niin vastaisin sen olevan kasvutekijästä johtuvat luukivut ja hoitojen aikaiset vessakäyntien hajut. Ilman noita tää ois rannalla makoilua. Mun kohdalla siis. Muista potilaista en tietenkään voi sanoa.


t. Madratios


3 kommenttia:

 1. Tosi ikävää, ett sul on noin kovat ne luukivut :(. Mulki niitä oli aina pari päivää, ku sytojen jälkeen jouduin aina seuraavana päivän pistää sitä neulastaa, mut ei todellakaan tossa mittakaavassa mitä sulla on. Toivotaan, ett pian helpottaa! t : Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopulta hoitohenkilökunnalta löytyi uskallusta kasvattaa kipulääkkeiden annostusta ja sehän se sitten korjasikin tilanteen :)

   Poista
 2. Hieno homma, ett kipu on saatu kuriin :)

  VastaaPoista