keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Kanyylisota

Onneksi sain kuulla portin asennuspäivän, joka on muistaakseni 23.10, koska pahoinvoinnin ja kaksi tuntia kestäneen hikan(!) jälkeen, meni eilen asennettu kanyyli hiukan tukkoon ja uusi päätettiin laittaa kehiin. Uudelle tietenkin alkoi olla haastavaa löytää paikkaa ja jälleen ensimmäinen yritys meni huti. Siihen loppui hoitajan usko ja kävi hakemassa uskovaisemman tilalle, joka piikittikin punaisten asennusjälkien saattelemana sen nyt tuonne vasemman käden sisäpuolelle, josta löysi hyväkuntoisia suonia.

Oikea käsi on tällä hetkellä lappujen peitossa, kun sinne on nyt parit kanyylit yritetty asentaa ja lakanat on veressä, kun kolmas meni suoneen niin nätisti, että päätti ilotipat tirauttaa. Kädessäkin on asennusjälkiä, mutta menipä lopulta suoneen, vaikka varsin inhottavassa paikassa onkin. Kestäpä nyt sitten vähän pidempään, jookos?

Kanyylin piikittäminen ei varsinaisesti tuota kovaa kipua, mutta sellaista ikävää kuitenkin. Kun se letku on sinne suoneen saatu, niin sitten testataan liitoksen toimivuus. Se alkaa kirvelemään, jos testiliemet ei menekään suoneen, vaan näennäisesti onnistuneen näköinen asennus on vaikkapa puhkaissut suonen. Potilaana sinun tutee silloin kertoa, että nyt vähän nipistää ja hoitajakin näkee kyllä myös, miten hyvin suoni lähtee vetämään.

Olkoon tämä nyt sitten Kanyylisota, tai mikä ikinä, mutta kohtuullisen ärsyttävää on. Tämä on kuitenkin vasta toinen hoitokerta niin mietin, että mahtaisi olla koomista siellä viidennellä hoitokerralla etsiä niitä toimivia suonia ympäri kroppaa.

Olin kesällä melkoisen hurjissa hääjuhlissa vieraana ja siellä tapasin sulhasen vanhan kaverin, jonka kanssa olivat vaihto-oppilaana jossain päin maailmaa olleet. Perusräpit yleensä on kysellä mitä on jo keretty lokaalilla kielellä herralle opettaa ja se oli: "Ensin se sattuu, sitten siihen tottuu". Oletan, että oli varmasti kerrottu kanyylin asennuksesta hänelle...

Kirjoittamisen päätteksi tämä rasittavan aktiivisesti toimiva hikka päätti palata, joten ei tule tylsä ilta taaskaan.


t. Madratios

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti