torstai 4. lokakuuta 2012

Vellova kolmas päivä

Vihdoin meni ihan nukkumiseksi koko homma, kun puolenyön aikoihin simahdin tähän läppärin viereen toinen jalka lattiaa vasten. Satunnaisia heräämisiä yöllä vessakäyntien ja sytostaattipussien vaihtojen myötä. Hoitajat oli käyneet katsomassa, etten tipahda sängystä, kun tähän reunalle shimahdin, mutta tästä tismalleen samasta asennosta aamulla heräsin. Herättyäni tosin tuli jälleen huono olo, joten se ei mitenkään mukavaa ollut. Aamulääkkeet naamariin ja vähän helpotti, mutta aamiaiseen en koskenut.

Hemmetin puhelinoperaattori aiheutti vielä ylimääräistä päänvaivaa, kun ilmoitti nyt yhtäkkiä, että rajoittamatonta tiedonsiirtoani olisi tältä kuulta enää 20% jäljellä. Eihän se nyt passaa, kun tammikuusta asti tuota täysillä nopeuksilla olen täysin ongelmitta käyttänyt ja soitto asiakaspalveluun sinänsä korjasi tilanteen, mutta jätti epäilyksen siitä, että olisivat sopimustamme itsestään muuttaneet. Pitää tutustua tarkemmin sitten, kunhan taas jaksaa, mutta nyt sentään saa surffailla ihan 3G:llä.

Keskustelin eilen puhelimessa äitini kanssa, joka innostui etsimään minulle hikanparannuskeinoja. Näitä suosittuja kansankeinoja, joita hyvin moninaisia tuntuu löytyvän. Siinä vaiheessa hikka oli jatkunut useamman tunnin jo, joten ajattelin jotain keinoa kokeilla. Valitsin sellaisen, jossa otan etu -ja keskisormella kiinni kurkustani kevyesti painaen siitä kohtaa, missä solisluut kääntyvät kurkkuun päin ja muodostavat ikään kuin u:n muotoisen kuvion. Siitä vaan sormet kiinni, puristusta ja nielaisu. Hetken siinä odottelin, mutta sehän perhana toimi! Kerrasta vielä, eikä ole ainakaan vielä palannut.

Sytostaatit saattavat siis joskus aiheuttaa myös kivuliasta hikkaa ja tapasinkin täällä osastolla vihdoin toisen sarkoomapotilaan, jolla edellisessä hoidossa oli kestänyt hikka lähes koko hoidon ajan. Oma huumori tuskin olisi tuohon riittänyt, mutta onneksi se nyt ainakin tällä hetkellä on poissa, hikka siis.

16-vuotias on tuo toinen sarkoomapotilas ja istuskeltiin parin tunnin verran tässä minun huoneessa ja turistiin eri aiheista. Olin yllättynyt, miten skarpin oloinen nuoriherra kyseessä oli ja tuntui olevan sinut tilanteensa kanssa, kuten minäkin. Vähän pidemmällä on hoidoissaan on kuin minä ja oma sarkoomansa on lapaluussa. En ole oikein perillä, miten paljon nämä pehmytkudoksessa ja luussa olevat sarkoomat toisistaan eroavat, mutta ainakin tämä hoitokerta meillä tuntuu olevan samanlainen. Kiva kuitenkin vihdoin jutustella jonkun saman taudin omaavan henkilön kanssa.

Jos tästä saisi vielä vähän virtaa koneeseen, niin voisi taas yrittää tehdä vähän työjuttuja, mutta kyllä tämä vellova olotila hiukan niitä jarruttaa.

Faijakin pamahti tänne pitämään seuraa, joten jospa sitä yrittäisi vähän piristyä ja saada jotain puheenkaltaista tuotettua.


t. Madratios


8 kommenttia:

 1. tosi mukava oli kyllä turista siinä :) ja hikka tuo mullakin kävi muutaman kerran eilen illalla :D mutta hienoa että sait sen häviämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovaa se on, tuo syövänhoito. Onneksi sulla on sukulaisia ja kavereita, joiden kanssa voit vähän jutella kenties muistakin jutuista. Tuossa vaiheessa tuntuu varmasti siltä, että se ei lopu koskaan. Muistan itsekin tunteen. Kaikki loppuu kuitenkin aikanaan. Oletko lukenut Henning Mankellia? Lue vaikka sitä, nyt kun on aikaa. Itse luin kirjoja ja katselin Big Brotheria, koska se oli minulle sopivaa hömppää sairaslomalla.

   Poista
 2. Tämä toinen hoito on ollut jokseenkin rankka ja ei ole pystynyt keskittymään oikein mihinkään. Epämääräistä makoilua on nyt ollut ja joudun jäämään vielä tänne, kun ei oikein ruokakaan uppoa.

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Jos olet kiinnostunut tietämään kuka sinulle kommentoi, niin etsi käsiisi uusin Kotivinkki-lehti. Siellä s.104-105 on artikkeli nimeltään "Pelastuminen" ja siinä kerrotaan minun tarinani. Terv. Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi,

   Toki luen mielelläni, kunhan lehden jostain käsiini saan. Muistelen, että jonkin artikkelin tarinastasi olen lukenutkin.

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Hei! En tiedä saitko jo vastauksen tiedonsiirto ongelmaasi, mutta vastaanotin itse samanlaisen viestin DNA:lta pari päivää sitten. Kyseessä on "etuoikeutettu data" josta enemmän DNA:n sivuilla. Itsekkin mietin vähän että mitäs hittoa :D

  http://www.dna.fi/yksityisille/liikkuvalaajakaista/Sivut/Liikkuvalaajakaistapuhelimeen.aspx

  'Jos sinulla ei ole DNA ja tämä viesti ei auta mitenkään, niin pyydän anteeksi :D

  Kovasti tsemppiä sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Anni,

   Kiitos viestistä. Sain joo selviteltyä asiaa ja juurikin DNA minulla on. Ihmettelin vain, että miksi tuo etuoikeutettu data juuri nyt lähti päälle, koska olen mielestäni ilman kaikkia rajoituksia olevan, kalleimman liittymän ostanut. Sieltä vähän kompensoitiin hommaa, niin asia ainakin tällä haavaa ok :)

   Poista