torstai 25. lokakuuta 2012

Toimii, ei toimi

Viimeistä neljän tunnin sytostaattipussia pudotellaan juuri ja sen jälkeen pääsen kotiin. Lukuunottamatta tuota porttiongelmaa, on kaikki mennyt muuten hyvin. Juurikaan ei ole päässyt huono olo iskemään, eikä sen kummemmin muitakaan tuntemuksia. Täytyy vielä sanoa, että jos tuo portti vain toimisi täydellisesti, niin se todellakin on helppo. Nyt sitä en voi suositella, koska minun kohdallani tilastotieteen poikkeamat toteutuivat, mutta muut lienee hoitaa suosittelut.

Vaihdettiin viime yönä annostelijaa,  jos se olisi tilanteeseen vaikuttanut ja aavistuksen se sitä paransikin, mutta kyllä tuo Jorma vieläkin aika-ajoin istumaan noustessa hälyttelee. Ehkä noin puolella kerroista, joten ei nyt sentään ihan joka kerta. Siltikään sen ei kuulemma noin pitäisi käyttäytyä.

Testattiin samalla vapaata tiputusta ilman Jormaa ja toden totta, makuulla se tiputtaa kovaa kyytiä, mutta istumaan noustessa tiputustahti hieman hidastuu, joten joku siellä painuu vähän kasaan. Suoni kuitenkin vetää, että ei se ihan tukkoon asti painu, mutta selvästi kuitenkin. En saanut lopullista selvyyttä, miten tieto tästä kirurgiselle sairaalalle välitetään, mutta jos ei nopeasti mitään ala kuulumaan, niin soittelen sinne itse. Pitäähän tuota nyt jotenkin tutkia.

Jutusteltiin myös lääkäreiden kanssa tulevasta leikkauksesta ja näillä tiedoilla vaikuttaisi, että naamasilppuri on edessä, eikä leikkauksen jättämistä pois pidetty todennäköisenä. Olin siitä toivoa pääni sisällä vähän elätellyt, että kun tuo patti on tuosta kadonnut, niin leikkausta ei välttämättä tarvittaisi. Aikataulutkin kuulemma aikaistuvat ja 5.11 olen TT-kuvissa, sekä magneetissa. Potilaskokous on 8.11, joten tuo plastiikkakirurgin tapaaminenkin voi kuulemma aikaistua.

TT-kuvat luonnollisesti jännittää, jos eivät suostu portin kautta varjoainetta annostelemaan, koska viimeksi annostelija runttasi varjoaineen sen verran vauhdilla, että suoni repesi ja se ei tunnu kivalta se. Eihän siihen tietenkään kuole, mutta en ainakaan vielä niin masokistiksi ole päässyt tulemaan, että vapaaehtoisesti ylimääräistä kipua haluaisi kokea. Ehkä se tosin näissä touhuissa olisi ihan suotavakin ominaisuus....

Muuten hoito jatkuu perinteisesti, eli maanantaina labrat ja tiistaina pikkuhoito. Nyt saamani hoito oli siis sama kuin ensimmäisellä kerralla, joten punaiset sytostaatit varmaankin vievät nyt nuo loputkin haituvat, mutta sehän meitä ei haittaa. Seuraava varsinainen hoito on 14.11, joten nyt vaan sitten jälleen toivutaan ja odotellaan kuvauksia. Alkaa jo pikkuhiljaa tuntumaan työltä tämä sairastaminen.


t. Madratios
3 kommenttia:

 1. Aurinkoista ja ihanaa syksyistä viikonloppua! Täällä Imatralla ainakin aurinko paistaa :). Kävin tänään sielä Lappeenrannassa infuusioportin huuhtelussa...ei mennyt eka kerralla neula ja keittosuola oikeaan kohtaan, kirpas vähäsen, mutta onneks toka kerta onnistu. Toivottavasti sun kuvauksista tulee hyviä uutisia, mä pidän peukkuja sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on myös ihan ok keli ja luntakin maassa. Yritän juuri järjestellä talvirenkaita autoon, kun puoliksi yksikätisenä ei nyt tällä kertaa itsekseen onnistu. Eiköhän ne kuvaukset anna ihan hyvät tulokset. Luottavaisin mielin vailla odotuksia, niin hyvä tulee.

   Miten portista voi mennä ohi? :)

   Poista
 2. voipi olla että ei haituvaiset lähde.. ei ne ole mullakaan lähteny, ei edes repimällä :D

  VastaaPoista