keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Takuuseen meni

Hoidot saatiin polkaistua käyntiin ja odotin innolla ensimmäistä hoitoa hyväksi ja toimintavarmaksi mainostetun laskimoportin kautta. Periaatteeltaanhan tuo portti on loistava, koska erikoisneula tökätään keskelle porttia ja toimiva suoniyhteys on sen jälkeen käytössä. Joka piston jälkeen se kuitenkin varmistetaan tiputtamalla vähän suolaliuosta, että nähdään suonen vetävän ja sen jälkeen imaistaan vielä vähän ruiskulla, että nähdään tuleeko sitä verta vai ei. Pitäisi tulla, jos homma ok ja näin juuri se toimi itsellänikin. Alla vielä kuva kyseisestä härpäkkeestä.


Power Port laskimoportti

Kaikki näytti siis erittäin hyvältä ja jäin makoilemaan sängylle, sekä ihastelemaan uutta porttiani. Ensin annostelukoneeni Jorma ilmoitti yhdestä virtaushälytyksestä, mutta tottuneena syöpäläisenä pistin vain Jorman uudelleen käyntiin ja jatkoin makoilua. Kun ensimmäisen kerran nousin istumaan, antoi Jorma uuden hälytyksen, joka olikin tyypiltään painehälytys. Tätä en ollutkaan ennen nähnyt ja kutsuin hoitajan paikalle, joka vain starttasi laitteen jälleen. Tämän jälkeen joka kerta istumaan noustessani tai seisoessani, Jorma heittää painehälytyksen. Välillä niin, että ei suostu starttaamaan ennen kuin olen jälleen makuulla. Melkoisen rasittavaa.

Päätettiin kokeilla neulan tuikkaamista uudelleen, mutta se ei tuonut tilanteeseen muutosta. Suoniyhteys siis toimii, mutta jokin tuossa portissa prakaa, koska tuo hälytys on asentosidonnainen ja vika lienee siis tuossa kuvan power port -osassa, mutta se toki on vain arvaus. Nyt makoilen tässä sängyllä ja yritän ensin päättää taistelenko portin kanssa huomiseen, jolloin hoitoni jo loppuukin, vai asennutanko kanyylin. 

Lähete tästä lähtee kirurgiselle sairaalalle uudelleen, jossa tätä ruetaan tutkimaan ja veikkaanpa, että pääsen leikkauspöydälle piakkoin uudelleen. Ei se nyt niin kivaa ollut!

Yritän tässä samalla päättää miten tähän suhtauisi. Sellainen itkupotkuraivari kieltämättä kiehtoisi juuri nyt, mutta pitänee yrittää päästä siitäkin yli, koska eihän tälle jälleen kerran mitään mahda. Ehkä sekin, että odotukset olivat niin korkealla, vaikuttaa suhtautumiseen ja tekee siitä pään sisällä suuremman asian. Niin monet hyvät käyttäjäkokemukset olen lukenut ja kuullut, että automaattisesti ajattelin homman toimivan kuin ajatus. Hoitajatkaan eivät vastaavaa jatkuvaa ongelmaa ole nähnyt, joten it's good to be special!


t. Madratios5 kommenttia:

 1. Varmaan tosi ärsyttävää, jos joutuu uudestaan leikkaukseen :(. Toivottavasti ne saisi sen muuten pelittämään. Mulla on vieläkin se infuusioportti ja perjantaina meen sen taas huuhteluttamaan Lappeenrantaan. Periaatteessa niitten pitäisi kuulema pystyä se huuhtelemaan Imatrallakin, mutta kukaan hoitaja ei kuulema suostu siihen? Tästä syystä aina kuuden viikon välein käyn Lappeenrannassa tässä parin minuutin toimenpiteessä.

  VastaaPoista
 2. Nostettiin painehälytyksen rajaa, niin tilanne hieman helpotti, mutta hälyttelee vieläkin esim. Kurkotellessa jotakin. Muistan kyllä, että leikkauksessa kertoi jonkun välin olevan erityisen ahdas, joten johtuisiko sitten siitä. Mene ja tiedä.

  Tuo on outoa, että kukaan hoitaja ei siihen suostu, koska varmaan itsekin uskaltaisin tuohon piikittää. Saman kuulin täällä, vaikka tuo portti manuaalinsa mukaan kestää varjoaine-annostelijan paineen, niin kuvauksissa eivät suostu tuohon piikittämään. Näin omasta näkökulmasta tuntuu melko oudolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Mä oon sitä mieltä, että vedä kunnon itkupotkuraivarit ja vaadit karkkia ja ainaskin yks kiva pleikkaripeli.

   Tsemppaa!

   terv.Tellu

   Poista
  2. Jätin kuitenkin ne itkupotkuraivarit väliin ja miehistyin hetkeksi. Saatiin kirurgikin kiinni ja hieman selvennystä asiaan. Pleikkaripelit ja muut ajanvietteet on kyllä järkkäilty :)

   Poista
 3. mullakin tulee herkästi painehälytyksiä jos nousee seisomaan tai käy vessassa. joskus hälytys tulee vaan portin puoleiseen käteen vähän varatessa tai sillä kyljellä nukkuessa. vessassa käydessä teenkin niin, että kuittaan hälytyksen ja käynnistän uudestaan vasta, kun olen takaisin sängyssä. joskus mulla on kaksi tippakonetta yhtäaikaa käytössä, niiden kanssa onkin hauskaa käydä vessassa kun huutavat vuorotellen. käsikanyylin kanssa oli kyllä samanlaista, joten mä vaan koitan tulla toimeen sen tosiasian kanssa et mun verisuonet vihaa mua. tänään PETissä eivät porttia suostuneet käyttämään ja siinä sitten kutsuttiin anestesialääkärikin mun suonia ihmettelemään ja häneltäkin meni pari kertaa ohi. eli kun mulle ei meinaa tavallista kanyylia millään saada niin kyllä mä tosta portista tykkään painehälytyksineen päivineen.

  VastaaPoista