tiistai 30. lokakuuta 2012

Valveilla vai ei?

Se onkin erinomainen kysymys, koska kumpikaan ei ole tällä hetkellä hyvä ja välillä en oikein itsekään tiedä kumpi on päällä. Väsymys on siis ollut kolmannen hoidon jälkeen näiden karkeloiden voimakkainta ja tuntuu kuin olisi koko ajan puoliksi valveilla ja puoliksi unessa. Lisäksi se ei ole tavallista väsymystä niin, että kävisi vain tyytyväisenä nukkumaan ja heräisi pirteänä.

Nukkuminen ei nimittäin tunnu oikeastaan edes hyvältä ja se on sellaista levotonta pyörimistä. Ja varsinkaan se ei olotilaa piristä. Valveilla ollessa taas tuntuu, että silmäluomet painuvat väkisin kiinni ja mihinkään, edes leffan katsomiseen, ei jaksa keskittyä muutamaa hetkeä pidempään. Tietyllä tavalla sama olotila on ollut päällä koko hoitojen ajan, mutta jostain syystä nyt paljon voimakkaampana.

Ja koska hengittäminenkin tuntuu jotenkin raskaalta, niin tulee ihan mieleen armeijan psykologinen testi, jossa kysyttiin kiristääkö vanne päätäsi. Nyt vastaisin, että kiristää ja lujaa + on tuossa rintakehänkin ympärillä.

En tiedä miten tämä syöpä räkätautiin ilman kuumetta suhtautuu, mutta ainakin kuumeen ilmaantuessa on vannotettu, että lähden pikapikaa päivystykseen. Rajaksi ovat antaneet 38 astetta ja ambulanssinkin saa kuulemma tilata, jos ei kyytiä saa. Olen kiltisti luvannut ainakin soittaa, jos lämpöä nousee ja eihän sitä parane pelleillä moisella asialla. Avopuoliso nimittäin sai räkätaudin ja vaikka hänellä ei kuumetta olekaan, niin minun kai pitäisi seurata erittäinkin tarkkaan omaa lämpötilaani. Vähän tuo itsellekin nuhaa meinaa puskea, mutta seuraillaan mitä tästä kehittyy.

Samalla huomasin tänään, että kämpästä löytyy kolme kuumemittaria, mutta yksikään ei toimi. Oletan kuitenkin, että kuume sentään tuntuu kuumeelta syövässäkin ja juuri nyt en normaalilämmön toteamiseksi mittaria tarvitse, mutta kai se olisi paikallaan hankkia. Ehkä jopa vähän ärsytti, että mitä kuraa ne kuumemittareina myy, kun eivät kaapissa ehjänä kestä. Meillä ei siis useinkaan olla kuumeessa ja jos minulla on 38 astetta lämpöä, niin sen todellakin huomaa ilman mittariakin.

Aamulla ei sattuneesta syystä oma hissi noussut ihan ylimpään kerrokseen saakka, mutta takin kuitenkin puolivaloilla sain jo päälleni puettua ja olin kovaa vauhtia lähdössä hakemaan pikkuhoitoa, kun satuin vilkaisemaan aikataululappua, jossa erehdyttävästi näytti olevan päivämäärä 31.10.2012. Olin sen verran väsynyt, että varmaan sen viitisen minuuttia aikataulua tulkitsin, syöden samalla aamulääkkeitä, ja päädyin lopulta soittamaan osastolle. Sieltä asia vahvistettiin, että hoito olisi vasta huomenna ja samalla kerrottiin, että olin käynyt labroissakin yhden päivän liian aikaisin. Sellaista sekoilua siis.

Minulle kävi varsin hyvin, että siinä olotilassa ei tarvinnut lähteä bussiin seikkailemaan, joten jäin koomailemaan päiväksi kotiin ja tässähän tämä on mennyt koko päivä maatessa. Labra-arvot olivat kuulemma sen verran hyvät, että tänään ei enää erikseen tarvinnut labraan lähteä, joten huomenna sitten pikkuhoitoon.


t. Madratios

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti oot selvinnyt ilman kuumetta. Siinä on jo tarpeeks ku joutuu noissa hoidoissa käymään, ett joutus vielä muutenki sairaalassa makaamaan. Mä jouduin yhen kerran kuumeen takia olee 9 päivää sairaalassa hoitojen välillä ja ei ollut kivaa. Mut aika vähällä selvisin kuitenkin, kun oli vaan se yksi kerta. Mä läträsin kyllä käsidesiä joka välissä :) ja kukaan ei saanu tulla mun lähelle, jos oli flunssassa. Musta on kiva lukea aina, ett mitä teille kuuluu, kun oon saman syövän sairastanut ja jos matkan varrella tulee kysyttävääm niin kysy ihmeessä. Tosin näytät olevan niin sanavalmis mies, ett osaat hyvin selvittää itsekin kaikkea tähän syöpään kuuluvia asioita :). Hyvää päivää t: Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En nyt sitten selvinnyt ilman kuumetta, mutta toivotaan, että menisi nopeasti ohi. Mä en itse asiassa ole kauheasti selvitellyt näitä syöpään liittyviä juttuja, kun niitä automaattisesti tulee eteen niin paljon, että kyselemällä tyhmiä selkeästi kasvataa hyvin tietämystään. Mitään käsitystähän mulla ei ole vaikkapa hoitojen kokonaiskestosta tai muusta. Ne ovat pääasiassa näitä arkipäivän pikkuasioita. Kysyn kyllä ehdottomasti, jos vain osaan. Sekin voi olla, että ei ymmärrä tiettyjä asioita edes kysyä.

      Poista